Hrvatski radio

Radio Osijek

Svečana sjednica Gradskoga vijeća Osijeka

02.12.2014.

15:27

Autor: Samir Klasiček

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu dodijeljena su javna priznanja, a gradonačelnik Ivan Vrkić ustvrdio je kako se s teškim vremenima grad nosi kako najbolje zna i može

Uvodno je govorio o bogatoj kulturnoj i povijesnoj baštini grada koju su oduvijek gradili ljudi različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti. Među projektima Vrkić je izdvojio produžetak tramvajske pruge na Višnjevac, privođenje kraju izgradnje sjevernog traka južne obilaznice, gradnju zgrade za socijalno ugrožene građane i stradalnike Domovinskog rata u Umaškoj. Istaknuo je i kako posebno ohrabruju 72 milijuna eura vrijedan projekt Osijek te najavljena izgradnja termoelektrane-toplane.
Osječanima je Dan grada čestitao ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, a sjednici je nazočila i europarlamentarka Biljana Borzan.
- Osijek je žilav, otporan grad. Bez obzira na to što je danas jako teško, Osijek zadržao ono što je oduvijek imao - mirnoću i ljepotu. Trebamo ojačati optimizam i vjerovanje jer želimo da naša djeca žive u ovome gradu - rekao je Vrdoljak.
U povodu Dana grada dodijeljena su gradska priznanja. Zlatnu plaketu - Grb grada Osijeka za životno djelo primio je nekadašnji  direktor Vodovoda i čelnik Nogometnog kluba Osijek Željko Huber. Ta nagrada dodijeljena mu je za jednistveni doprinos gospodarskom, društvenom i sportskom životu grada Osijeka.
Godišnje Zlatne plakete Grb grada Osijeka primili su Vera Erl, Damir Kovačić, Miroslav Pavlinić, te posthumno Stjepan Sršan, a Pečate grada Osijeka - Dragan Kovačević, Katija Čatipović-Veselica, Davor Bobić, Ivica Vuković, Mario Mihić i Damir Matijević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.