Hrvatski radio

Radio Osijek

Otvoreno Svjetsko prvenstvo u gađanju glinenih golubova

20.09.2022.

20:57

Autor: HRT Radio Osijek

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Osječki Pampas postao je središte svjetskog streljaštva - u grad je stiglo 640 strijelaca iz 77 država svijeta.

Uz defile zastava država sudionica, natjecanje koje će ugostiti najbolje svjetske strijelce - „lovce na glinene golubove” do 12. listopada, svečano je otvoreno ispred Pješačkog mosta.

Na početku ceremonije, prvi čovjek Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal izrazio je dobrodošlicu sudionicima: - Svim natjecateljima, trenerima, timovima želim sreću. Budući da dijelimo 16 kvota za Olimpijske igre, želim ju poželjeti i našim predstavnicima, hrvatskim reprezentativcima. Naravno, neka pobjede najbolji, no isto tako želja mi je da se svi prije svega svi osjećaju ugodno ove godine u Osijeku.


Gradonačelnik Ivan Radić podsjetio je na tradiciju streljaštva u Gradu na Dravi kroz nositelja natjecanja - Građansko streljačko društvo „Osijek 1784”: - Još 1784 osnovana je prva streljačka udruga, a samim tim i prva sportska udruga u Hrvatskoj. Stoga, možemo reći kako je Osijek kolijevka streljaštva, ali i organiziranog sporta u zemlji. Streljana Pampas izgrađena 1985., u proteklom je razdoblju bila domaćin četiri europska prvenstva, rekao je Radić i također poželio sreću sudionicima.

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Natjecanje je službeno otvorio predsjednik Međunarodne streljačke sportske federacije (ISSF) - Vladimir Lisin: - Naši sportaši već dokazano vole Osijek. Želio bih naglasiti kako smo imali puno podršku u organizaciji svih razina vlasti. Ovo je veliko natjecanje, sportaši su stigli s pet kontinenata i siguran sam da će biti uspješno jer radi se o kvalifikacijama za Paris 2024. Uživajte u nadmetanju, želim vam uspješne rezultate i sretno, poručio je okupljenima čelnik ISSF-a.


Podsjetimo, ulazak na Pampas je za sve posjetitelje slobodan, a sva finala će se prenositi putem streama na stranicama Hrvatskog streljačkog saveza dok će naše natjecatelje prijenosima pratiti HTV i Sportska televizija.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.