Hrvatski radio

Radio Osijek

00:01 / 20.04.2014.

Autor: Stjepan Filipović

Svjetlo uskrsnuća je svjetlo spasenja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svjetlo uskrsnuća je svjetlo spasenja koje nas vodi najdubljom mudrošću i nadahnjuje za časne i poštene alternativne poglede i rješenja, nasuprot izazovima zla, sebeljublja, zatvorenosti i pesimizma, naglasio je u uskrsnoj poruci nadbuskup đakovačko- osječki, monsinjor Đuro Hranić.

Gospodarska kriza posljedica je krize morala i sustava vrijednosti, očitovanog ponajviše u neodgovornom upravljanju nadležnih u brojnim tvrtkama, stranačkom kadroviranju koje prednost daje podobnima nauštrb stručnosti i stvaralačke kreativnosti, u pogodovanju parcijalnim interesima pojedinaca i skupina pri donošenju poslovnih odluka što istodobno stvara mrežu koruptivnog ponašanja, ističe među ostalim u poruci nadbiskup Hranić.
Ekonomskom krizom, krizom financijskog sustava u cjelini te krizom društvenog morala najviše su pogođeni mladi, kaže nadbiskup Hranić.
Svjetlo uskrsnuća je svjetlo spasenja koje nas vodi najdubljom  mudrošću i nadahnjuje za časne i poštene alternativne poglede i rješenja, nasuprot izazovima zla, sebeljublja, zatvorenosti i pesimizma, naglasio je Đuro Hranić.
Rekao je da mu je teško gledati tolike ljude koji žive na rubu egzistencije.
Skoro proglašenje svetim papa Ivana XXII i Ivana Pavla II. velika je radost za Crkvu i lijepo vidjeti da uz sve poteškoće s kojima se susrećemo i u Crkvi, u 20. stoljeću odreda imamo svete pape na čelu Crkve, rekao je nadbiskup Hranić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.