Hrvatski radio

Radio Osijek

Tjedan mobilnosti studenata

13.10.2014.

11:48

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od 13. do 17. listopada na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku studenti i maturanti mogu se informirati o mogućnostima prakse, studiranja i zapošljavanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

I ove godine, studentska udruga IAESTE Osijek organizira Tjedan mobilnosti studenata, manifestaciju na kojoj razni predavači donose svoja iskustva vezana za praksu, zapošljavanja i aktualne teme iz mobilnosti studenata. Bivši studenti, sadašnji studenti, propali studenti, svi će od 13. do 17. listopada udružiti predavačke snage na ETF-u (zgrada u Kampusu) kako bi pokazali da studiranje nije samo polaganje ispita, već donosi i širok spektar mogućnosti, prakse i aktivnosti u koje se studenti mogu uključiti tijekom studija.
Na Tjednu mobilnosti studenata ove će se godine predstaviti nova osječka digitalna i developerska agencija BambooLab, Iva Soldo ispričat će svoj iskustva studiranja na kruzeru pri čemu je posjetila 19 zemalja. Tajana Šarić će se osvrnuti na volontiranje na Mauricijusu gdje je educirala djecu, Ivan Marković će pričati o Software Startup Akademiji, a Marko Marincel i Dunja Juričić otkrit će ključ uspjeha u privatnim i poslovnim odnosima – komunikacijske vještine.
Svoj rad i program predstavit će studentske udruge AIESEC, ESN, ELSA i IAESTE koje će prikazati primjere uspješne i kvalitetne prakse te kako do nje doći.
Osječke IT tvrtke dat će i svoj doprinos. Betaware predstavlja jedan od osnivača, Krunoslav Ris koji će govoriti o izradi softvera po mjeri, a Ivan Matejašić iz tvrtke Spin predstavit će znanja i vještine potrebne za uspjeh u IT industriji.
Dino Balen i Marko Briševac iz tvrtke Inchoo otkrit će kako su postali stalno zaposleni web dizajneri nakon godina freelancinga, ali i samostalnih poduzetničkih pothvata. Obojica će pričati i iz studentskog kuta gledanja budući da Dino studira računarstvo na Elektrotehničkom fakultetu, dok je Marko završio financije na Ekonomskom. Kako im je hobi postao posao, kako su dolazili do klijenata, kako su uskladili studiranje uz to te kako izgledaju prakse u tvrtki Inchoo – sve to možete saznati od dizajnera.
U bogatom i raznolikom programu ‘Tjedna mobilnosti studenata’ svi studenti će moći naći nešto za sebe, unaprijediti svoja znanja i motivirati se za neka nova iskustva.

Program:

Ponedjeljak, 13. listopada 2014.
11:00 Službeno otvorenje Tjedna mobilnosti studenata
12:30 Domjenak
16.30 Predstavljanje udruge AIESEC Osijek
17.30 Tajana Šarić - Dodo in Mauritius
18.30 BambooLab: Boris Rauš i Bruno Bušić - Not another startup story!

Utorak, 14. listopada 2014.
16.30 Predstavljanje udruge ESN Osijek
17.30 Iva Soldo - Semester at Sea: Because the world can be your campus!
18.45 Microsoft Student Partners: Ivan Marković - Software Startup Academy

Srijeda, 15. listopada 2014.
16.30 ESN Osijek: Ines Komić: Erasmus +: Youth in Action i European Voluntary Service
17.30 Marko Marincel i Dunja Juričić - Komunikacijske vještine: Ključ uspjeha u privatnim i poslovnim odnosima

Četvrtak, 16. listopada 2014.
16.30 Predstavljanje udruge ELSA Osijek
17.30 Inchoo: Dino Balen i Marko Briševac - Od freelancera do stalnog posla: kako smo postali web dizajneri
18.30 Betaware: Krunoslav Ris - Izrada softvera po mjeri

Petak, 17. listopada 2014.
16.00 Spin: Ivan Matejašić - Kako uspjeti u IT industriji: potrebna znanja i vještine
17.30 Cotrugli Business School: Marijan Palić - Kako kreirati karijeru za vrijeme studiranja
18.30 Predstavljanje udruge IAESTE Osijek
22:00 - TMS & IAESTE day party - club Tufna

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.