Hrvatski radio

Radio Osijek

Traži se filantrop godine

13.02.2014.

10:37

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U tijeku je natječaj za filantropa godine o kojem će na temelju prijava odlučiti neovisno povjerenstvo osječke Zaklade za razvoj lokalne zajednice Slagalice. Nominacije za nagradu Johan Kohlhoffer prikupljaju se do 24. veljače.

Filantropa godine izabrat će među poslovnim subjektima, tvrtkama i obrtnicima, koji su u 2013. godini na najdjelotvorniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od općeg dobra i interesa. Svrha je nagrade prepoznati ih i javno istaknuti kao primjer drugima jer postavljaju standarde kojima bi trebalo težiti u svijetu odgovornog poslovanja. 

"Želimo u javnosti progovoriti o drugačijim aktivnostima, o projektima u kojima zajedno sudjeluje poslovni i neprofitni sektor  zato što se njima istinski doprinosi razvoju lokalne zajednice, podršci potrebitima. Nije važno je li darivatelj velika tvrtka koja je pružila značajnu pomoć potrebitima ili mali obrt koji je svojim radom i materijalima pomogao lokalnu zajednicu. Značaj njihove geste je izniman za svakog", ističe Julijana Tešija iz zaklade Slagalica.

Za nagradu se mogu nominirati domaće i strane tvrtke , ogranci stranih tvrtki koje posluju u Hrvatskoj, privatne male i srednje tvrtke, javna i državna trgovačka društva, obrtnici te fondovi i zaklade s područja Osječko-baranjske županije. 

Natječaj je otvoren do 24. veljače a sve informacije i prijavni obrazac mogu se pronaći na stranicama Zaklade: www.zaklada-slagalica.hr.  

Prvu nagradu Johan Kohlhoffer za 2012. godinu je dobila Hypo Alpe Adria Bank d.d. za svoje sudjelovanje u projektu „Nismo ničiji“ i prihvaćanje petogodišnjeg kumstva za jedno od desetoro djece iz osječkog Doma za djecu „Klasje“, za donacije Hrvatskoj udruzi leukemija i limfomi te dugogodišnje financijsko podupiranje Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, Državnog prvenstva školskih i športskih društava Hrvatske i drugih aktivnosti.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.