Hrvatski radio

Radio Osijek

Treba istaknuti komparativne prednosti Slavonije i Baranje

03.12.2014.

16:16

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Poručio je, među ostalim, predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić na današnjem skupu u Osijeku.

Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić održao je u Osijeku predizborni skup, a uz slogan "Stvorimo novu Hrvatsku" Slavoncima i Baranjcima je poručio kako će se, kada postane predsjednik Republike Hrvatske, od prvoga dana zauzimati za temeljite promjene u društvu u kojemu mora prevladavati jednaki zakon za sve, pravda, rad i dostojanstvo svih hrvatskih građana: "Ljudi očekuju promjene i da konačno dođe do izražaja ono što su komparativne prednosti Slavonije i Baranje: počevši od prometnog koridora do poljoprivrede i sve drugo što postoji u ljudskim resursima. Treba osloboditi tu snagu i treba ravnopravno razvijati cijelu Hrvatsku, a poticati ono u čemu si najbolji. Jedan od prvih poteza koji ću napraviti je da Ministarstvo poljoprivrede bude u Osijeku, a ne u Zagrebu!" - rekao je, među ostalim predsjednički kandidat Milan Kujundžić. "Što se tiče Slavonije i Baranje, slušat ću vaš glas, čuti vašu muku i zalagati se da se više nikada ne dogodi da, primjerice 900 milijuna kuna za čišćenje kanala nestane, a da za to nitko ne odgovara. Imate pravo boriti se protiv spalionice smeća u Osijeku koja se priprema, a svi skupa moramo se zalagati za najviše standarde okoliša, istaknuo je,, među ostalim, Kujundžić."

Na današnjem skupu, na kojemu je i HDDSB podržao Milana Kujundžića kao predsjedničkoga kandidata na predstojećim izborima, kao poseban problem istaknuo je demografsko stanje u Hrvatskoj. U više je navrata napomenuo kako će zaustaviti iseljavanje mladih iz Hrvatske, dodajući kako je uloga predsjednika da pronalazi sve mjere koje će pomoći da se zaustavi ispraćanje djece koja s autobusnog kolodvora u Osijeku.

Već uobičajeno je kritizirao izjave predsjednika Josipovića i kandidatkinje Kolonde Grabar - Kitarović, napomenuvši još jednom kako je glas za Kolindu zapravo glas za Josipovića. "Predsjednik Josipović se pri kraju mandata sjetio mnogih stvari koje je "zaboravio" u protekle 4 i pol godine." - napomenuo je.

U nekoliko je dijelova svojega govora spominjao i kako će, ako bude predsjednik Republike Hrvatske, raditi na tome da se osnuje ministarstvo za Hrvate u iseljeništvu te da će se brinuti o Hrvatima u iseljeništvu i BiH, a prva zemlja koju bi posjetio kada postane predsjednik, upravo je Bosna i Hercegovina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.