Hrvatski radio

Radio Osijek

Turbo kružni tok, prvi u Hrvatskoj

01.07.2014.

12:24

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji raskrižja u Strossmayerovoj ulici s krakovima petlje zapadne obilaznice grada Osijeka u kružni tok, potpisali su gradonačelnik Ivan Vrkić i direktor tvrtke Gradnja d.o.o. Berislav Šmit.

 Izgradnjom kružnog toka Višnjevac će se spojiti s Osijekom te će se stvoriti preduvjeti za prometovanje tramvaja kroz Višnjevac. Tako će standard Višnjevca biti podignut na razinu kakvu zaslužuje urbana gradska sredina, rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić te zamolio građane i vozače za strpljenje tijekom izvođenja radova.Investitor je Grad Osijek, a izgradnju u jednakom omjeru financiraju Hrvatske ceste i Grad Osijek.Riječ je o turbo rotoru, prvom u Hrvatskoj, zadnjem tehničkom dostignuću primjenjivom u Europi, rekao je direktor Gradnje Berislav Šmit.Tijekom izvođenja radova promet će se odvijati obilazno kao i za vrijeme rekonstrukcije ulice Bana Jelačića u Višnjevcu, a za par dana bit će postavljena privremena regulacija.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.