Hrvatski radio

Radio Osijek

Turistička destinacija "Srijem i Slavonija"

04.09.2014.

20:45

Autor: Radio Osijek/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistička destinacija "Srijem i Slavonija" priprema se za provedbu PPS koncepta produljenja pred i posezone, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare Turističke zajednice grada Vinkovaca, iz koje najavljuju i niz aktivnosti za predstojeće Vinkovačke jeseni te obnovu Turističkog informativnog centra u Vinkovcima.

U projektu Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma "Hrvatska 365", kojemu je cilj produljenje turističke sezone, među kontinentalnim destinacijama je Slavonija i Srijem s gradovima Vinkovci, Vukovar, Ilok.

Kao rezultat ovog projekta očekujemo bolju promociju na inozemnom tržištu, a već su dogovorene prezentacije u Milanu i Grazu te posjet inozemnih novinara i turističkih agenata koji se očekuje krajem rujna i početkom listopada, istaknula je direktorica Turističke zajednice grada Vinkovaca Martina Matković. Iz Turističke zajednice najavljuju i niz događana za Vinkovačke jeseni, manifestaciju koja će se održati od 12. do 21. rujna, uz ostalo i akciju "Volim Vinkovce" u sklopu koje će se nagrađivati najljepše uređeni objekti, ali i najbolji djelatnici u turizmu. Najavljeno je i on line oglašavanjem u povodu 49. Vinkovačkih jeseni, kao novost u načinu prezentacije grada i komunikacije s potencijalnim gostima.

             

Matković je potvrdila i da je Ministarstvo turizma, putem javnog poziva Fonda za turizam, odobrilo 350.000 kuna za adaptaciju i uređenje Turističkog informativnog centra (TIC) u Vinkovcima."Sadašnji izgled turističkog ureda odnosno TIC-a nije prikladan za rad niti je reprezentativan, posebno kada se uzme u obzir da je često ured prvo mjesto u koje turisti ulaze po dolasku u grad", rekla je. Ako sredstva koja je Ministarstvo odobrilo za obnovu TIC-a ne budu dovoljna, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić najavljuje da će i grad pomoći adaptaciju TIC-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.