Hrvatski radio

Radio Osijek

U osječki ZOO stigle nove životinje – tri alpake i 15 zvjezdastih kornjača

28.04.2022.

15:46

Autor: Radio Osijek/TM

Alpake u osječkom ZOO-u

Alpake u osječkom ZOO-u

Foto: ZOO vrt Osijek / -

Nakon što je krajem prošloga tjedna osječki Zoološki vrt postao bogatiji za jednog mladog mužjaka afričkog lava i dvogodišnjeg mužjaka crvenoga risa, u svoje su nastambe stigle nove životinje – tri alpake i indijske zvjezdaste kornjače.

Tri simpatične i ljupke alpake danas su stigle iz Njemačke – objavio je Zoološki vrt na svom Facebook profilu: „Ove pripitomljene životinje iz porodice deva koje smo s nestrpljenjem čekali, porijeklo vuku iz Južne Amerike. Iznimno su društvene, a odmah su se sprijateljile i s našim starosjediocem ljamom koji im je daljnji rođak. 

Osim alpaka, stigle su nam i indijske zvjezdaste kornjače koje su vrlo rijetka i ugrožena vrsta. Riječ je o životinjama koje su tijekom prošle godine zaplijenjene prilikom pokušaja ilegalnog uvoza u RH zbog planirane naknadne nedozvoljene prodaje u drugim europskim zemljama. Do sada su bile u privremenom smještaju u Dalmaciji, a njih 15 je svoj novi dom pronašlo u našem Zoološkom vrtu”, stoji u objavi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.