Hrvatski radio

Radio Osijek

U sebi izgraditi krov koji neće popucati pod tolikim pritiskom

08.01.2021.

16:46

Autor: Radio Osijek

Foto: FB Marina Kozina Klasić

Foto: FB Marina Kozina Klasić

Foto: - / -

Marina Kozina Klasić, tjelesno orijentirani integrativni terapeut, svojim statusima na Facebooku pokrenula je svojevrsnu akciju usmjerenu ka očuvanju mentalnog mira i zdravlja ljudi na potresom pogođenim području Banovine.

Ne progovara samo na fejsu. Zajedno s grupom psihologa/terapeuta posjetila je stanovnike tog područja i kaže: „Njima i topla riječ ili razgovor puno znače.” Poziva nas da svatko od nas bude čovjek koji je tu sam za sebe i tu za druge.
Kozina Klasić rodom je iz Nuštra, živi i radi u Zagrebu, završila je solo pjevanje na Akademiji u Zagrebu i sada je na Poslijediplomskom studiju tjelesno orijentirane integrativne psihoterapije
"Koliko puta nas je u zadnje vrijeme probudio potres? Više ni ne brojim,nego se pitam, koliko puta nas još treba protresti da se uistinu probudimo? Da sami protresemo vlastite živote iz temelja i vratimo se onom najbitnijem u svakome od nas. Svom duhu i svom tijelu. Prirodi. Autentičnosti. (...) I dok mnogi ostavljaju komentare kako ljudima ne trebaju sada terapeuti nego crijep i krov nad glavom, nakon jučerašnjeg dana provedenog na terenu mogu iz prve ruke reći da mnogima na prvom mjestu treba krov unutar njih samih. Da im treba topla riječ, razgovor kontakt, bliskost. Netko tko će im reći da nisu i ne moraju sami. Da je u redu što nisu u stanju zaustaviti suze i da je najnormalnije to što im se noge još uvijek tresu. "Imamo svega,ali nemamo mira."-njihove su riječi. Hoće li im sam crijep uistinu donijeti mir? Donosi li vama materijalno stvarni mir? Ili kupujete kako bi nahranili vlastiti nemir?! Dok sami sebe ne izgradimo i ne pokrijemo osjećajem sigurnosti unutar nas samih...dok nemamo krov koji neće popucati pod ovakvim psihičkim pritiskom, neće nas ništa vanjsko spasiti i umiriti", zapisala je na svom Facebook profilu Marina Kozina Klasić i poručuje kako nije sramota tražiti podršku: "I niste ludi ako odlazite na psihoterapiju. Baš naprotiv,odlazak na psihoterapiju je upravo čin najveće hrabrosti."
Poslušajte razgovor koji je u programu Radio Osijeka s Marinom Kozina Klasić vodila Tanja Bosanac.

Marina Kozina Klasić

Foto: FB Marina Kozina Klasić

Foto: FB Marina Kozina Klasić

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.