Hrvatski radio

Radio Osijek

U srednjim školama Osijeka još 129 slobodnih mjesta

19.08.2014.

09:40

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

25. kolovoza, počinje jesenski rok za upis u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015. Za sve one koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom roku u osječkim je srednjim školama ostalo 129 slobodnih mjesta.

Podsjetimo, ovo je druga godina kako se provode e-upisi, a 25. kolovoza počinju prijave učenika u sustav, kao i prijave obrazovnih programa. Prijave se primaju do 1. rujna, a konačne ljestvice poretka bit će objavljene 4. rujna. Samo je jedno slobodno mjesto ostalo u Elektrotehničkoj i prometnoj školi (vozač motornog vozila) te Trgovačkoj i komercijalnoj školi Davora Milasa (prodavač). Dva su slobodna mjesta u Prvoj gimnaziji (općoj), u razrednom odjelu za sportaše, kao i u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića (grafički tehničar dorade i grafički tehničar tiska). Medicinska škola može primiti tri učenika (farmaceutski tehničar), a Graditeljsko-geodetska osam, po četiri u trogodišnja zanimanja keramičar-oblagač i ličilac-soboslikar. U Školi primijenjene umjetnosti i dizajna ostalo je 14 slobodnih mjesta (likovna umjetnost i dizajn), kao i u Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u RH (opća gimnazija, hotelijersko-turistički tehničar, ekonomist). Poljoprivredna i veterinarska škola može još primiti 19 učenika, najviše u vrtlare (9) i cvjećare (5) te ukupno pet u četverogodišnja zanimanja (veterinarski tehničar, poljoprivredni tehničar - opći i poljoprivredni tehničar - fitofarmaceut).U Obrtničkoj školi 23 su slobodna mjesta, za mesara i stolara (5), pomoćnog kuhara i slastičara (4), po dva mjesta za zanimanja autolakirer, pomoćni bravar, pomoćni krojač, pomoćni lakirer te jedno mjesto za pomoćnog vodoinstalatera. Najviše je slobodnih mjesta (24) u Strojarskoj tehničkoj školi, po nekoliko za pojedina zanimanja, a najviše, 11, za tehničara za vozila i vozna sredstva.

/tekst GS/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.