Hrvatski radio

Radio Osijek

U znak podrške Ukrajini društvenim se mrežama širi fotografija iz Vukovara

09.03.2022.

16:07

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Fotografija Darka Kešnjera

Fotografija Darka Kešnjera

Foto: Darko Kešnjer / Radio Osijek

Fotografija Darka Kešnjera objavljena na Instagramu postala je viralni hit na društvenim mrežama diljem svijeta - motiv plodnoga polja iz okolice Vukovara u bojama ukrajinske zastave dosegnuo je stotine tisuća pregleda.

Fotografija plavog neba i polja uljane repice ovih dana obilazi svijet. Njezin autor, Vukovarac Darko Kešnjer objavio ju je na svom Instagram profilu nakon početka ruske vojne agresije na Ukrajinu.

"Volim motive prirode i street fotografiju. Nakon što sam javno objavio fotografiju koju sam u polju uljane repice snimio prošle godine, mnogi su od mene tražili dopuštenje da ju podijele, pa sam i dopustio", ispričao je hrvatski fotograf i sam pomalo iznenađen brzinom kojom je globalno odjeknula poruka solidarnosti iz Vukovara.

"Nakon što je jučer Victoria Beckham objavila fotografiju na svom Instagram profilu u povodu Dana žena, izražavajući solidarnost s Ukrajinom, zanimanje hrvatske javnosti opet je poraslo. Nije mi uopće bilo u planu eksponirati svoj rad, iako sam rođen u Vukovaru i doživio sam rat zajedno sa svojom obitelji kada sam imao osam godina, riječ je o jako teškoj temi. Zatečen onim što se zbiva sada, samo sam želio dati neki svoj skroman doprinos u potpori ukrajinskom narodu s kojim smo i mi u Hrvatskoj u mislima i molitvama. Ako objava dovede do toga da se pomogne jednom djetetu, ženi ili muškarcu u Ukrajini, ja ću biti zadovoljan ", zaključio je Kešnjer.

Darko Kešnjer fotografijom se profesionalno bavi dvije godine, a lani je nagrađen na natječaju vukovarske Turističke zajednice za fotografiju s motivom svojega grada.

Reportažni prikaz Marije Vukasović Petrinović

Darko Kešnjer

Darko Kešnjer

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.