Hrvatski radio

Radio Osijek

Učinkovita legalizacija objekata u Vukovaru

03.02.2014.

18:57

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Vukovar trenutačno je na drugom mjestu po postotku izdanih rješenja za legalizaciju, doznaje se u tamošnjoj gradskoj upravi.

Podaci su to Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja koji kažu da je efikasniji nadležni gradski ured  za legalizaciju po postotku izdanih rješenja za legalizaciju jedino onaj u Dubrovniku. Nadležno upravno tijelo Grada Vukovara, od ukupno 2499 podnesenih zahtjeva riješilo je 603 ili 24,13 posto.
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja osnovalo je 1. siječnja ove godine Agenciju za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada u svrhu što učinkovitijeg i bržeg procesa rješavanja zaprimljenih zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju, a time i ostvarivanja osnovne svrhe Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, odnosno  ozakonjenja što većeg broja nezakonito izgrađenih zgrada. Agencija će preuzeti predmete nadležnim upravnim tijelima koja imaju zaostatak u broju riješenih predmeta, utvrditi naknadu i donijeti rješenje o izvedenom stanju.
Zbog dosadašnjeg rada i razvoja situacije nema nikakve bojazni za Grad Vukovar da bi dio predmeta trebala preuzeti Agencija, a učinit će se i dodatni napori, upošljavanjem volontera, kako bi nastavili s uspjehom provoditi poslove u vezi legalizacije.

/tekst HRV A.Lovrić/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.