Hrvatski radio

Radio Osijek

"Upoznaj domovinu"

16.04.2014.

14:02

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Skupina djece iz Srijemske Mitrovice na studijskom je putovanju u Hrvatskoj u sklopu projekta "Upoznaj domovinu" koji je pokrenut 2011. godine. Ove godine gosti su Osijeka i Osječko-baranjske županije, a nakon obilaska gradskih znamenitosti ugostio ih je župan, Vladimir Šišljagić. Posjet Hrvatskoj u organizaciji je Hrvatskog nacionalnog vijeća i Hrvatskog kulturnog centra Srijem - Hrvatski dom.

Riječ je o učenicima osnovnih i srednjih škola Srijemske Mitrovice koji pohađaju nastavu hrvatskog jezika s elementima nacionalne kulture koji je u osnovnoškolskim programima izborni predmet i još nije uveden u srednje škole, pa ga srednjoškolci pohađaju u Hrvatskom domu.

 
Hrvatska je zajednica, nakon srpske, najbrojnija u Srijemskoj Mitrovici i broji oko 2 i pol tisuće Hrvata koji čuvaju i njeguju svoju kulturu i tradiciju. Od 2011. ostvaruje se projekt "Upoznaj domovinu". Ove su godine Srijemci gosti Osječko- baranjske županije, a nakon što su posjetili gradske znamenitosti, ugostio ih je i župan, Vladimir Šišljagić.
 
 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.