Hrvatski radio

Radio Osijek

Uručena novčana donacija hematološkom zavodu osječkog KBC-a

03.03.2022.

14:17

Autor: Ana Mitar

Igor Delač uručio novčanu donaciju Zavodu za hematologiju

Igor Delač uručio novčanu donaciju Zavodu za hematologiju

Foto: Ana Mitar / Radio Osijek

Nakon što je zbog epidemije 2020. godine odgođena, humanitarna utrka "Osijek trči - i ti to možeš, daruj svoje kilometre" održana je 5. prosinca 2021. godine u sklopu proslave dana grada Osijeka. Prikupljeno je 17.329,10 kuna, što je danas predano Zavodu za hematologiju osječkog KBC-a.

Osječki pjevač i začetnik humanitarne utrke, Igor Delač kaže da je ovo treći puta kako se utrka održava što je dovoljno vremena da ju građani prihvate kao novu tradiciju povodom rođendana grada Osijeka.

„Emotivan i osoban karakter ističe spomenutu donaciju koja je kao i sve prijašnje donacije od velikog značaja za odjel”, kaže voditeljica hematološkog odjela Jasminka Sinčić-Petričević. Donirani iznos planira se utrošiti na kupnju uređaja koji služe u dodatnoj dijagnostici hematološke bolesti naziva multipli mijelom. Posebnu zahvalu doktorica je uputila građanima koji su ovom donacijom pokazali da hematološki odjel nije zaboravljen.

Grad Osijek kao i Osječko-baranjska županija ponosni su partneri humanitarne utrke. Voditelj Odjela za sport grada Osijeka, Robert Seligman kaže kako će grad nastaviti podržavati i poticati sportske djelatnike i udruge, ali i inicijative poput „Osijek trči – i ti to možeš, daruj svoje kilometre” Igora Delača.

Svaka je humanitarna akcija od velike vrijednosti, zaključuje pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije, Ivana Stanić. U prošloj godini u Osječko-baranjskoj županiji organizirano je 20 humanitarnih akcija u kojima je prikupljeno materijalnih dobara i novčanih iznosa u vrijednosti od 407 tisuća kuna.

Možemo zaključiti kako ova utrka postaje tradicionalni događaj u sklopu proslave rođendana Osijeka zahvaljujući građanima koji su pozitivno prihvatili još jednu sportsku humanitarnu priču u svome gradu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.