Hrvatski radio

Radio Osijek

Vatra progutala obiteljsku kuću u Retfali

09.08.2022.

21:40

Autor: Radio Osijek/TM

Vatra progutala obiteljsku kuću u Retfali

Vatra progutala obiteljsku kuću u Retfali

Foto: HRT / Radio Osijek

Vatra je večeras potpuno uništila obiteljsku kuću u Fruškogorskoj ulici, unatoč brzom dolasku vatrogasaca. Iako su stigli brzo nakon dojave, požar se do njihovog dolaska već proširio i na krov kuće.

Kako doznajemo od očevidaca, u trenutku izbijanja požara u kući su bile dvije osobe, no, srećom, uspjele su na vrijeme izići na ulicu i spasiti se.

„Primili smo dojavu u 18:20 sati da u u Fruškogorskoj ulici u Osijeku gori kuća. Prema informacijama našeg Operativno komunikacijskog centra, požar je ugašen u 19:10 sati. Kuća je u potpunosti izgorjela. Nema ozlijeđenih osoba”, potvrdila je medijima Edita Roterbauer, glasnogovornica Policijske uprave osječko-baranjske.

Na mjesto događaja vrlo su brzo stigla dva vatrogasna vozila Javne vatrogasne postrojbe Osijek s većim brojem vatrogasaca. Po njihovom dolasku ubrzo je isključena i struja u toj i okolnim ulicama u Retfali. Vatrogasci su vatru gasili vodom i pjenom, a gašenje je olakšavala činjenica što se pred kućom u kojoj je izbio požar nalazi hidrant. Za sada opširnijih službenih informacija i izvještaja o intervenciji u Fruškogorskoj nema, ali sve su pratili građani s pristojne udaljenosti, te su i snimali tijek akcije. Tako se moglo vidjeti da su se vatrogasci popeli i na kuću u izgradnji, koja se nalazi pored kuće u plamenu, što im je omogućilo da požar gase i s gornje strane. 

Što je uzrok požara utvrdit će očevid, no on će se moći provesti tek nakon što se požar potpuno ugasi, a požarište bude pristupačno, a to će, prema svemu sudeći, biti sutra ujutro.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.