Hrvatski radio

Radio Osijek

Veliki broj građana pohodi groblja

01.11.2014.

14:16

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veliki broj Osječana ali i građana iz Hrvatske i svijeta na današnju svetkovinu obilaze grobove na osječkim grobljima. Otvoreno je svih 20 grobalja i radit će 24 sata, a na terenu su i dežurne službe. GPP je vozni red prilagodio potrebama građana, a prometni policajci osiguravaju protočnost prometa.

Tisuće građana dolaze na gradska groblja, donose cvjetne aranžmane, pale svijeće i mole na grobovima na kojima se obavlja i blagoslov. Svijeće se pale i na središnjim križevima, a direktor "Ukopa", Saša Ljubojević, upozorava da se danas vozilima, zbog gužve, ne može ulaziti u Centralno groblje.

Gradski je prijevoz putnika pojačao linije prema grobljima, a policijski službenici interveniraju u slučaju prometne gužve i osiguravaju protočnost prometa.

Cijene aranžmana slične su prošlogodišnjima, ali kupovna moć građana sve je manja. Crkva godinama poziva vjernike da spomen na mrtve obilježe dobrim djelima i pomoći potrebitima, a mnogi se žale da za skupe aranžmane nemaju dovoljno novca.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.