Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovački jesenski sajam

19.09.2014.

13:13

Autor: Radio Osijek/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu 49. vinkovačkih jeseni danas je u Vinkovcima svečano otvoren 12. vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva koji je na oko 4.000 četvornih metara otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora okupio 80-tak izlagača iz cijele Hrvatske.

Otvarajući sajam vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić naglasio je neraskidivu vezu Vinkovačkih jeseni i gospodarstva jer "bez gospodarske podrške ne bi bilo ni najveće manifestacije tradicijske kulture u zemlji". Posebnu je zahvalu uputio izlagačima koji su se odazvali na sajam i u ovim teškim gospodarskim vremenima kada nema puno novca, jer su time osnažili i sajam i same Vinkovačke jeseni. Naglasak 12. vinkovačkog jesenskog sajma gospodarstva i obrtništva stavljen je na obrtništvo, prehrambenu i drvnu industriju te poljoprivredu, a očekuje se da će sajam, kao i ranijih godina, obići više od 10.000 posjetitelja.
U pozdravnim govoru vukovarsko-srijemski župan Božo Galić upravo je istaknuo sajam kao prigodu za razmjenu znanja, iskustava i ideja u cilju jačanja gospodarstva i gospodarske suradnje te uputio čestitke gospodarstvenicima i obrtnicima koji "opstaju i u ovim teškim vremenima". Vinkovački jesenski sajam gospodarstva i obrtništva održava se na prostorima Teniskog kluba od 19. do 21. rujna u organizaciji grada Vinkovaca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.