Hrvatski radio

Radio Osijek

Vinkovci: Nabavljeno 30 edukativnih dječjh setova za odvajanje otpada

25.05.2022.

15:59

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Vinkovci: Nabavljeno 30 edukativnih dječjh setova za odvajanje otpada

Vinkovci: Nabavljeno 30 edukativnih dječjh setova za odvajanje otpada

Foto: Grad Vinkovci / -

Vinkovačke gradske vlasti nabavile su 30 edukativnih dječjih setova od po tri spremnika za odvajanje plastike, papira i stakla/komposta koji su prilagođeni dječjem uzrastu, a koje će podijeliti vrtićima i školama te postaviti uz dječja igrališta u gradu. 

Edukativni setovi za odvajanje otpada bit će podijeljeni idućih dana.

„Cilj nam je djecu od malih nogu usmjeravati u smjeru zelenih Vinkovaca. Nabavkom i postavljanjem edukativnih spremnika u vrtićima, školama i kod dječjih igrališta želimo osigurati našim najmlađima priliku da na zabavan način nauče kako pravilno odvajati otpad, ali i zašto je važno recikliranje i zaštita okoline u kojoj svakodnevno provode svoje vrijeme u igri”, poručuju iz Grada Vinkovaca.

Kako bi najmlađi stanovnicu grada na Bosutu bili educirani o brizi za okoliš kroz pravilno odvajanje otpada, polaznici vinkovačkih dječjih vrtića u sklopu podrške humanitarnoj akciji Ubaci čep za skupi lijek! skupljala su čepove koje tijekom ovoga tjedna donose i predaju u reciklažnom dvorištu vinkovačke komunalne tvrtke Nevkoš.

Vinkovački vrtićarci sudjeluju u akciji "Prikupljanjem čepova do skupih lijekova"

Vinkovački vrtićarci sudjeluju u akciji "Prikupljanjem čepova do skupih lijekova"

Foto: Grad Vinkovci / -

„Osim što čine dobro djelo sudjelujući u humanitarnoj akciji, vrtićarci ovdje imaju priliku pogledati cjelokupan postupak odlaganja i razvrstavanja otpada, mogu saznati gdje se odlaže bio otpad, kakve koristi od njega kasnije imaju biljke i slično", rekao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić, koji je danas sa skupinom vrtićaraca posjetio reciklažno dvorište Nevkoša. Istaknuo je kako je cilj same humanitarne akcije na ekološki prihvatljiv način prikupiti plastične čepove i poslati ih Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma koja će njihovom prodajom pribaviti novac za liječenje i omogućavanje boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financirati potrebne lijekove i medicinska pomagala oboljelima.

Nakon što je predao veliku kutiju punu čepova koje su prikupili djelatnici gradske uprave, Romić je sudjelovao u edukativnim aktivnostima i u obilasku reciklažnog dvorišta zajedno s mališanima kojima su predstavljeni i dječji edukativni spremnici koje je Grad Vinkovci osigurao kroz projekt Nabava komunalne opreme u gradu Vinkovcima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.