Hrvatski radio

Radio Osijek

Više projekata navodnjavanja, manje štete od suše

25.04.2014.

12:58

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županija je danas prihvatila prijedlog Ugovora o sufinanciranju projektne dokumentacije te program izrade projektne dokumentcije za sustave navodnjavanja u Osječko-baranjskoj županiji.

Župan Vladimir Šišljagić prihvatio je godišnje ugovore sa Hrvatskim vodama. Već nekoliko godina Županija ima intenzivne aktivnosti na izradi projektne dokumentaciji za sustave navodnjavanja, a u ovom je trenutku u projektiranju dvanaest sustava navodnjavanja na 30 tisuća hektara, kaže Silva Vendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko- baranjske županije. Natavlja se s pojedinim fazama izrade projekata sustava navodnjavanja, kaže pročelnica Vendling. Sustav navodnjavanja Karašica ima nekoliko podsustava; slijedi sustav navodnjavanja Baranja, Budimci- Krndija, Dalj, te manji sustavi, poput sustava Poljoprivrednog instituta u Osijeku "Mala šuma- veliki vrt", Baranjsko brdo i Dravski rit. Kroz izgradnju tih sustava, korisnicima će se osigurati dovoljne količine vode te prevenirati moguće štete od suša.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.