Hrvatski radio

Radio Osijek

Vojska pomaže u obrani od poplava u Slavoniji

17.09.2014.

18:20

Autor: Radio Osijek/ HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na zahtjev Državne uprave za zaštitu i spašavanje i temeljem odluke ministra obrane Ante Kotromanovića još 150 pripadnika Oružanih snaga danas će biti upućeno u Osječko-baranjsku županiju na poplavom ugrožena područja, priopćeno je iz MORH-a.

U Sisačko-moslavačkoj županiji na obrani od poplava angažirano je 506 vojnika te 49 teretnih vozila, četiri sanitetska vozila, jedan autobus, šest terenskih i pet čamaca. Na području Jasenovca 130 vojnika sa 14 teretnih motornih vozila i tri terenska vozila radi na utvrđivanju nasipa dok je na punjenju vreća i utvrđivanju nasipa na području Sunjskog Selišća i Donje Letine angažirano 60 vojnika s tri teretna motorna vozila i sanitetskim vozilom.

      

U Žažini 50 pripadnika Oružanih snaga s četiri vozila radi na nadzoru i utvrđivanju nasipa, dok u Letovaniću  nadzor nasipa obavlja 10 vojnika.  Kontrolu nasipa na području Starog Pračnog i Stare Drenčine vrši 36 vojnika s tri motorna vozila. U poplavljenim područjima Sisačko-moslavačke županije angažirano je i 7 pripadnika Zapovjedništva za potporu koji s tri vozila dostavljaju hranu, vodu i opremu. Iz MORH-a poručuju da se preostalih 213 pripadnika Oružanih snaga nalazi se u pripravnost u vojarnama u Petrinji, te će se prema potrebi, priključiti ekipama na terenu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.