Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrhunac vodnog vala u nedjelju

18.09.2014.

14:54

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Završeno je osiguranje pristupne ceste prema graničnom prijelazu Terezino polje - Barč gdje je vodostaj Drave prestao rasti, a nizvodno se osiguravaju postojeći nasipi. Vrhunac vodnog vala u Osijeku očekuje se u nedjelju, rečeno je na redovitoj konferenciji za novinstvo u Hrvatskim vodama u Osijeku.

Najveće su aktivnosti na području Svetog Đurđa nedaleko od Donjeg Miholjca gdje se zečjim nasipima kako bi se zaštitile kuće u nižim dijelovima Svetog Đurđa.
Jučer su rađene intervencije u Dravskoj ulici u Belišću, Ribarskoj u Nardu, a počela je zaštita vikend naselja Karašica, rekao je Davor Haničar iz Hrvatskih voda.
Haničar je izvijestio kako na sustavu obrane od poplava angažirano 30 djelatnika Hrvatskih voda, 23 djelatnika licenciranih tvrtki koje za Hrvatske vode provode mjere obrane od poplave, 150 pripadnika Hrvatske vojske te 100 ljudi koji je angažirao Stožer zaštite i spašavanja Osječko-baranjske županije.
Dodao je kako je do sada ugrađeno 105 metara box barijera, 22.100 vreća s pijeskom, a da se na skladištu nalazi još 1.350 kubnih metara pijeska, 37.900 napunjenih vreća s pijeskom te oko 370 tisuća praznih vreća i 375 metara box-barijera.
U Hrvatskim se vodama nadaju da će vrhunac biti u nedjelju. Vodni val Dunavom usporit će napredovanje vodnog vala Drave koji će trajati oko dva dana, rekao je Haničar.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.