Hrvatski radio

Radio Osijek

Vrkić izabrao dobavljača za udžbenike

15.07.2014.

22:01

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Narodne novine d.d. iz Zagreba bit će dobavljač udžbenika i radnih bilježnica za osječke osnovnoškolce – gradonačelnik Ivan Vrkić donio je rješenje o odabiru najpovoljnije ponude, a ugovor će se potpisati nakon roka mirovanja.

Prema toj ponudi, kupnja udžbenika Grad Osijek će stajati šest milijuna 990 tisuća kuna – 10 tisuća kuna manje od iznosa planiranog rebalansom proračuna.
Knjige i radne bilježnice u škole bi trebale biti isporučene 6. rujna. Ove školske godine mijenjaju se svi udžbenici. Učenici će ih zaduživati uz potpis roditelja, a na kraju školske godine vratiti školi, kako bi ih iduće jeseni koristila sljedeća generacija učenika. Ako udžbenici budu oštećeni do mjere da više ne mogu koristiti, roditelji će ih morati nadomjestiti. Grad će istodobno nastojati uvesti pogodnosti za one koji budu primjereno i odgovorno čuvali udžbenike.

Školske 2013./2014. godine u Osijeku je bilo 7762 osnovnoškolca, a točan broj za novu školsku godinu znat će se krajem kolovoza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.