Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarski leptirići: "Što sve sportom mogu ja!"

06.02.2021.

10:15

Autor: Marija Vukasović Petrinović

foto: HRT/mvp

foto: HRT/mvp

Foto: - / -

"Što sve sportom mogu ja"- projekt je udruge Vukovarski leptirići. Djeci s poteškoćama u razvoju s područja Vukovarsko srijemske i Osječko-baranjske županije pruža se prilika za bavljenje sportskim aktivnostima. Projekt koji se provodi od siječnja 2019. ušao je u završnu fazu.

"Djeci s poteškoćama u razvoju s područja Vukovarsko-srijemske i Osječko- Baranjske županije projektom se nastoji osigurati preduvjete za sudjelovanje u sportskim aktivnostima. Može biti uključeno 200 korisnika u dobi od 3 do 18 godina, a sada ih imamo više od 80" -  kaže voditeljica projekta "Što sve sportom mogu ja" Slađana Trbulin.

Sportske aktivnosti provode se na tri različite lokacije: u dvorani udruge Vukovarski leptirići, kod partnera na projektu Sportski objekti Vukovar na bazenu u Borovu Naselju i sportskoj dvorani, te u Društvu naša djeca Vukovar, a predviđa i niz edukacija.

"U sklopu projekta zaposlili smo mlade stručne ljude koji mogu raditi s djecom s poteškoćama u razvoju, a tu je i niz radionica i edukacija kako bi pripremili sportske voditelje na rad sa djecom s teškoćama u razvoju. Ove godine planiramo organizirati i dva velika sportska događaja - Malu olimpijadu i Međunarodni dan sporta kako bi uključili djecu s teškoćama u razvoju i djecu iz osnovnih škola u gradu Vukovaru i okolici" -  rekla je Trbulin.

Vrijednost  projekta "Što sve sportom mogu ja" je oko milijun i 500 tisuća kuna, a 85% iznosa dolazi iz europskog socijalnog fonda. Iz udruge Vukovarski leptirići mole sve zainteresirane za uključivanje u projekt da se jave u prostorije udruge na adresi Velebitska 16b u Borovu Naselju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.