Hrvatski radio

Radio Osijek

Vukovarski SDP: "Proračun zahvale podobnima"

08.12.2014.

13:38

Autor: Radio Osijek/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a u vukovarskom Gradskom vijeću Goran Bošnjak gradski je proračun za 2015., koji su vijećnici vukovarskog HDZ-a i HSP AS uz presudnu potporu vijećnice HDSSB-a Slavice Jelinić usvojili u petak, ocijenio "proračunom zahvale podobnima" .

Bošnjak je na konferenciji za novinare u ponedjeljak ustvrdio kako se HDZ i HSP dr. Ante Starčevića, koji su na vlasti u Gradu Vukovaru, kroz proračun za iduću godinu obračunavaju s udrugama i klubovima na čijem čelu se nalaze članovi ili simpatizeri SDP-a ili neke od stranaka koje podržavaju SDP. "Time se niz udruga i klubova namjerno dovodi na sam rub opstanka, dok s druge strane, sredstva dobijaju udruge i klubovi koje nova vlast simpatizira. Primjetan je veliki broj udruga iz Domovinskog rata, čiji su osnivači članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a koje gradske vlasti obilno podupiru proračunskim sredstvima. Bojim da će uskoro svaka ulica u Vukovaru imati svoju braniteljsku udrugu", kazao je Bošnjak. Predsjednik vukovarskog HNS-a i vijećnik te stranke u vijeću Nenad Bučko ustvrdio je kako je medijski potpuno nezapaženo prošla odluka donesena na sjednici GV-a o povećanju troškova za plaće u gradskoj upravi za milijun kuna, a zbog ustrojavanja tri nova odjela plaće tih pročelnika će, kako je kazao, vukovarske porezne obveznike godišnje stajati oko 800.000 kuna.
"Pitam se, hoće li ti novi pročelnici svojim radom opravdati taj trošak?", pitao je Bučko ustvrdivši kako vukovarske gradske vlasti provode "politku alibija" jer, kako je pojasnio, za svaku poteškoću na koju naiđe, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) okrivi državu i državne vlasti. Pri tome Penava, istaknuo je Bučko, zaboravlja kako od 203 milijuna kuna, koliko iznosi proračun Grada Vukovara za 2015. godinu, gotov 130 milijuna kuna čine sredstva državnog proračuna. Vijećnica SDP-a u Vijeću Biljana Gaće pozvala je gradonačelnika Ivana Penavu da slijedi primjer bivšeg vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe (SDP) te se i on odrekne dijela plaće za potrebe stipendiranja četvero vukovarskih studenata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.