Hrvatski radio

Radio Osijek

"WineFest" u Osijeku

03.12.2014.

18:14

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Festival vina, delicija i ugodnog življenja "Osijek WineFest" održat će se u petak i subotu u Osijeku.

Veliki broj vodećih proizvođača vina i delicija iz svih regija Hrvatske, ali i susjednih zemalja okupit će se u petak i subotu u Osijeku u prostoru Muzeja Slavonije gdje će Organizatori festivala, Vinoteka Vinita i Udruga za promicanje enogastroturizma Hrvatske Decanter, organizirati festival vina. Prvi put u povijesti grada Osijeka organizira se ovakva manifestaci, kakvih je u povijesti Osijeka (prije 200-tinjak godina) bilo i po nekoliko puta godišnje, a organizirali su se upravo u Tvrži na tadašnjem Vinskom trgu - rekao nam je vlasnik Vinite Vinko Ručević. Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. "Festival se održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana i bit će to ujedno i odlična prigoda za sve zainteresirane da u mjesecu darivanja, kupe i prigodan poklon. Festival će biti i prodajnog karaktera, a bit će organizirana i prigodna prodaja vina, što će vjerujemo izazvati veliki interes opće publike." - rekao je Ručević.

Osim samoga festivala, gdje će se prezentirati i kušati vina i razne delicije, u sklopu manifestacije održat će se seminari i edukativne radionice kroz koje će se moći doznati mnoštvo detalja iz eno gastro riznice okusa i znanja, a posebna će tema biti narančasta vina.

Cijena ulaznice za jedan dan iznosi 30 kuna po osobi, a za oba dana festivala je 50 kuna. Festival će biti otvoren za posjetitelje od 13 do 21 sat.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.