Hrvatski radio

Radio Osijek

Za Europu gradova i regija

20.10.2014.

13:05

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osijek je bio domaćin sastanaka predstavnika gradova Sombora, Apatina, Baje, Mohača i Belog Manastira s glavnim koordinatorom Vijeća podunavskih regija i gradova Peterom Langerom.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić s glavnim koordinatorom Vijeća podunavskih regija i gradova Peterom Langerom potpisao je Deklaraciju o suradnji i pristupu informacijama. „Europa budućnosti nije Europa nacionalnih gradova već Europa gradova i regija. Preko 100 milijuna stanovnika živi podunavskoj regiji i samo njihovim zajedničkim naporima možemo imati zajedničku Europu.", rekao je Peter Langer i dodao kako od Osijeka očekuje da bude glavni pokretač suradnje u svome okružju te da će Vijeće podunavskih regija te akcije poduprijeti. 

Na sastanku u Osijeku bilo je riječi o gospodarskoj i suradnji na području kulture i ekologije, a koliko su snažne veze potvrdili su i podaci iz Zračne luke Osijek gdje je sastanak održan. Uz hrvatske i bosansko-hercegovačke građane, upravo građani Srbije i Mađarske, najčešći su putnici. 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.