Hrvatski radio

Radio Osijek

Zajednica povratnika podržava prosvjede branitelja u Zagrebu

05.11.2014.

11:58

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Svatko tko ima imalo stida i ne zanima ga isključivo ministarska fotelja, na mjestu ministra Predraga Matića već bi odavno dao ostavku", rekao je na konferenciji za novinstvo predsjednik Zajednice povratnika Hrvatske, Josip Kompanović podržavajući prosvjede branitelja u Zagrebu.

Kompanović je upozorio na nekoliko situacija u kojima ministar Matić nije reagirao, kao, primjerice, kada su branitelji tražili sastanak s ministrom zdravstva kako bi upozorili na nedostatnu zdravstvenu skrb za ovu populaciju. Problem je drugim putem, preko pravobranitelja, riješen u dva dana, upozorava Zajednica povratnika oprimjerujući tako nebrigu nadležnog ministra koju ostavku ne podnosi ni nakon smrti prosvjednice i samozapaljivanja prosvjednika, zbog, kako kaže Kompanović "brige jedino za svoju ministarsku fotelju".

Kompanović je upozorio i na pojavu, navodimo "kojekakvih likova" koji vrijeđaju branitelje, a posebice je istaknuo izjave Nenada Stazića koji je govorio o vukovarskom Stožeru, a zatim i o zagrebačkom prosvjedu branitelja, opisujući ih kao "militantne" krajnosti jedne desne političke opcije. Kompanović je za kraj najavio da će, ukoliko se prosvjedi prošire, Zajednica povratnika pozvati svoje članove da ih podrže i pridruže im se.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.