Hrvatski radio

Radio Osijek

Zašto su stali radovi u Županijskoj ulici?

16.02.2023.

12:46

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

radovi u Županijskoj ulici

radovi u Županijskoj ulici

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Županijska ulica zatvorena je djelomice za promet, radilište nove tramvajske pruge ograđeno, no pusto - radovi su stali, nema radnih strojeva ni djelatnika. " Došlo je do zastoja u opskrbi potrebnim materijalima i očekuje se da će problem biti riješen za najviše dva tjedna", pojasnio je u programu Radio Osijeka zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin.

"Održali smo radni sastanak s izvođačima radova koji su nas izvijestili da je došlo do prekida lanca opskrbe potrebnim materijalima", kaže dogradonačelnik Vulin te dodaje da se radi o najmodernijim materijalima s kojima ovakvu vrstu projekta radimo prvi u Hrvatskoj pa nema velik broj tvrtki koji to mogu isporučiti. "Nažalost, ovakvu smo mogućnost u projektu i očekivali. Riječ je o velikoj investiciji od 267 milijuna kuna koja će biti ostavrena u dvije godine, a ovakvi su prekidi i predviđeni i mogući. Izvođači nas uvjeravaju da će biti zadovoljeni dogovoreni rokovi izvedbe te da to neće produžiti trajanje radova. Aktualni zastoj neće trajati duže od 2 tjedna, ali na snazi ostaje postojeća prometna regulacija i ograđeno radilište, jer su radovi već započeli.

D. Vulin i Županijskoj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.