Hrvatski radio

Radio Osijek

Zbog olujnog vjetra Đakovština ostala bez struje

05.01.2022.

20:24

Autor: Radio Osijek/TM

Građani Đakova ostali bez struje

Građani Đakova ostali bez struje

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja / PIXSELL

Ravnateljstvo civilne zaštite Republike Hrvatske na svom Twitter profilu obavijestilo je javnost kako je zbog olujnog nevremena došlo je do kvara na elektroenergetskoj mreži na području Đakova.

 Naglasili su da je dio grada Đakova i okolnih naselja ostao bez opskrbe električnom energijom.

- Zbog olujnog nevremena danas u 17:22 došlo je do kvara na elektroenergetskoj mreži te je dio grada Đakova i okolnih naselja ostao bez opskrbe električnom energijom, ukupno 2.337 kućanstava, poručili su iz Ravnateljstva civilne zaštite. 

Radio Đakovo pak javlja da je bez struje u 17:20 bez struje ostalo tristotinjak domaćinstava u Budrovcima, a razlog je, kako im je rečeno u HEP-u, kratki spoj koji je izazvala grana, odnosno jaki vjetar koji je počeo puhati. Kvar je otklonjen u 18:35.

Do olujnog nevremena došlo je uslijed promjene vremena koju su meteorolozi danima najavljivali, a koje je u popodnevnim satima zahvatilo i Slavoniju. Upravo je za Slavoniju i Baranju na snazi žuti meteoalarm i to zbog jakog i vrlo jakog sjevernog i istočnog vjetra s najjačim udarima do 75 kilometara na sat. 
Danas su zabilježene ekstremno visoke temperature zraka za ovo doba godine - u Osijeku se gotovo približila vrijednosti od 18 Celzijevih stupnjeva, dok je u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški dosegnula 20 stupnjeva. U 18 sati je u tim gradovima. uz kišu i vjetar, pala na 8 stupnjeva. Očito je najviše štete promjena vremena nanijela Đakovštini.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.