Hrvatski radio

Radio Osijek

Živko Anočić nominiran za Večernjakovu ružu

21.01.2022.

16:27

Autor: HRT

Saša Anočić

Saša Anočić

Foto: Youtube / HRT

Živko Anočić,osječki glumac, nominiram je za Večernjakovu ružu, u kategoriji Glumačko ostvarenje godine, u seriji redatelja Vinka Brešana,
Dnevnik velikog Perice. Serija je nagrađena Srcem Sarajeva, a Živko Anočić je maestralno odigrao ulogu glavnog junaka Perice Šafraneka.
U programu Radio Osijeka ugostio ga je Željko Kovačević

Živko Anočić rođeni je Osječanin koji je na nagovor svog prerano preminulog brata Saše, velikog glumca i redatelja otišao na audiciju s 13 godina i dobio prvu ulogu u „Bljesku zlatnog zuba” Mate Matišića.
„Da, bila je recitacija ili monolog (smijeh), bio sam četvrti osnovne, audicija je bila u osječkom HNK, tu sam nekako prošao i tako je to krenulo...”
Sad si u Gavelli?
„Tako je.”
Osim nominacije za Ružu nominiran si i za Zlatni studio, i to za kazališnu ulogu, a na pragu si i novog projekta ?
„Riječ je o djelu „Čovjek jastuk” Martina McDonagha, u čije sam se filmove zagledao već ranije, a u filmu Lukasa Nole „Escort” glumim producenta koji se našao u škakljivoj privatnoj situaciji. Ja sam zapravo imao jako puno sreće pogotovo s Pericom i s Vinkom Brešanom da se nađem na pravom mjestu u pravo vrijeme.”
Ta uloga, mislim bio si priznat i poznat glumac, a sad si pjevač?
„Da, moja mama čak priča po selu da to ja pjevam, pa koristim situaciju na radiju da kažem kako to nisam bio ja! (smijeh) Bila je to stvarno sjajna suradnja poglavito s redateljem Vinkom Brešanom i Dinom Antonićem koji je daje Perici glas dok pjeva. Ja sam gledao njega kako to radi, a on je pjevao najbliže tonalitetu mog glasa.”
Nastavak Dnevnika velikog Perice ide?
„Nastavak ide, sve je nekako u povojima, ne znam koliko smijem otkriti, joj sad sam već otkrio...”
 Grlim te zbog brata, žao mi je.
„Hvala, teško mi je, ali i lijepo čuti od nekoga iz Osijeka”

Za Živka Anočića možete glasati
SMS-om na broj 60 085 s porukom RUZA2021 31
Telefonom na broj 065 900 900 (Nakon pozivanja treba slijediti govorne upute za glasovanje: prvo se bira broj kategorije za koju se glasa, a zatim broj osobe) te kuponom koji će izlaziti u Večernjem listu, u prilogu Večernjeg lista – Ekran, te u Večernjakovim magazinima – Living, Diva, Slano&Slatko i Ordinacija. Kupon će trebati ispuniti traženim podacima i poslati poštom na adresu: Večernji list d.o.o., "Večernjakova ruža 2021. nagrađuje", p.p. 915, 10001 Zagreb.

Živko Anočić u razgovoru sa Željko Kovačevićem

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.