Hrvatski radio

Radio Osijek

Zlatne priče za Slavoniju

18.02.2023.

13:54

Autor: Radio Osijek/AB/MJ

Josipovac pripovijedanje

Josipovac pripovijedanje

Foto: M. Jelečević / HRT

Pripovjedačice iz Društva hrvatskih pripovjedača koje djeluje pri udruzi Kreativni studio "Logos" iz Varaždina, danas su gosti Josipovca. U Hrvatskom su domu istom prigodom predstavili i slikovnicu Jelene Premec " Tratinčica i čudesna vrtićka krema"

Udruga "Logos" iz Varaždina, pojasnila je Martina Hranj, u Josipovac je stigla u sklopu projekta "Zlatne priče za Slavoniju", a program koji su pripremili, podjednako je namijenjen i djeci i odraslima. "Priče griju srca, ujedinjuju ljude i mijenjaju svijet malim koracima", kaže gospođa Hranj te ističe  kako je djelatnost udruge usmjerena na potisanje i edukaciju o pripovjdačkom umijeću.  Utemeljitelji su i prvi Hrvatski studij pripovijedanja, a s ponosom najavljuju i Državnu smotru pripovijedanja koja će se održati u više hrvatskih gradova.

Udrugu "Josipovac" predstavila je Ana Šašvari te, uz današnji program, najavila sutrašnju slaninijadu kao i ostale projekte josipovačke udruge.

Josipovac pripovijedanje

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.