Hrvatski radio

Radio Osijek

Župan Šišljagić obišao Retfalu

10.12.2014.

11:54

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pred donošenje proračuna Osječko - baranjske županije za 2015. godinu, župan Vladimir Šišljagić obilazi Gradske četvrti i mjesne odbore Osijeka, pa je tako danas sa suradnicima posjetio Retfalu.

Obišao je novi Dom DVD-a Retfala, posjetio ljekarnu i Dom zdravlja u tom dijelu grada i razgovarao s njihovim predstavnicima. Nakon obilaska centra Retfale župan Šišljagić je napomenuo kako ima puno stvari s kojima Retfalčani mogu biti zadovoljni no i dosta je toga što se može učiniti boljim: "DVD Retfala iduće godine slavi 125. godišnjicu postojanja i drago mi je da će to biti u novom Vatrogasnom domu u koji je DVD ušao u lipnju ove godine. Danas smo došli vidjeti što im nedostaje od opreme, kakvi su financijsku planovi DVD-a u 2015. godini, a razgovarali smo i o tomu kako im osigurati dodatna financijska sredstva za iduću godinu."

Obišavši obnovljenu ljekarnu i Dom zdravlja Retfala župan Šišljagić je rekao kako je zadovoljan novim izgledom ljekarne, no ne i Doma zdravlja: "Potrebna je rekonstrukcija Doma zdravlja i tome će se pristupiti iduće godine. Mijenjat će se stolarija i obaviti dodatni radovi oko energetske učinkovitosti kako bi se smanjili režijski troškovi."

Kao jedan od razloga posjeta, a ujedno i najuočljiviji problem Retfalčana, istaknuo je napuštenu Ininu benzinsku crpku na križanju Strossmayerove i Petefijeve ulice: "Ona predstavlja, ne samo ruglo, nego i ekološku opasnost u ovome dijelu grada, a o problemu opasnosti za Retfalu danas smo razgovarali i s vatrogascima. Brojne smo inicijative već poduzeli oko ove crpke prema upravi Grada Osijeka u Kuhačevoj 9 i prema nadležnim institucijama. Mislim da je puno toga već odrađeno, predana je i peticija stanovnika Retfale, tako da se nadam da će i ona utjecati na konačnu odluku, te da će problem uskoro biti riješen." - zaključio je Osječko - baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.