Hrvatski radio

Radio Osijek

3. sezona HR DEMO kluba je gotova

15.05.2014.

09:13

Autor: Zvonimir Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki punk rockeri Krešo i Kisele kiše pobjednici su finala HR Demo kluba održanog 14.5.2014. u Tvornici kulture i tako osvojili snimanje prvog albuma u profesionalnim studijima Hrvatskoga radija.

Iako na klupskoj sceni djeluju već godinama, Krešo i Kisele kiše još uvijek nemaju službeno diskografsko izdanje što s nestrpljenjem iščekuju pjevač i autor Krešimir Burić (1979.), trubač Krešimir Kunda (1987.), basist Silvio Peteani (1981.), gitarist Luka Vučetić (1991.), gitarist Nenad Stošić (1990.), bubnjar Marino Squarcia (1981.) i trombonist Petar Tepšić (1985.).
Drugoplasirani akustični pop rock sastav iz Splita, Film Noir, kao i ambiental funky rock zvuk zagrebačkih F5 kao utješnu su nagradu dobili snimanje jedne autorske pjesme u najboljim resursima koje može ponuditi Hrvatski radio. Ostali finalisti bili su Auguste, Scarlet Notes, Bad Mushrooms i Miki Solus. Polusatnim nastupom, mlade hrvatske demo snage podržao je Damir Urban sa svojom četvorkom, a riječki je glazbenik, uz urednike HRT-a, bio i član ocjenjivačkog suda.

O pobjednicima…
Zadnji izdanak riječkog punka i najveće osvježenje na domaćoj punk sceni. Bend je sa svojim prvim zvučnim uratkom pod nazivom "Još ti nije kasno...", koji je izašao za Fat Brek, dao nagovijestiti da se radi o jako dobrom bendu koji će sa svojim punk hitovima vrlo brzo pokoriti kako Rijeku tako i ostale dijelove Hrvatske. To se i dogodilo! Rijeka je vrlo brzo pala i bend je u vrlo kratkom vremenu stvorio bazu publike što je teško i bendovima koji su puno više godina na sceni. Sve više i više dolaze pozivi i iz ostalih dijelova Hrvatske, ali i Slovenije.
Glazba kakvu ovaj veseli bend proizvodi svrstala bi se u čistokrvni Punk sa zanimljivim tekstovima iz naroda. Teme su birtija, alkohol, ljubav, sex, tučnjave, kućanski poslovi, posao, nogomet, kladionica.... te kombinacije istih. Bend uz osnovnu postavu ima i trubu koja odlično nadopunjava žestoke melodije, ali i ska dionice koje se povremeno javljaju u određenim pjesmama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.