Hrvatski radio

Radio Osijek

15:57 / 07.10.2014.

Autor: Zvonimir Mandić

Bosutski bećari objavili novi album

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedan od najboljih tamburaških sastava, Bosutski bećari, objavili su novi studijski album pod nazivom "Budi tu". Dugoočekivano izdanje stvaralo se pune tri godine, a tamburaši iz Vinkovaca su objavljivanjem singlova moderne tamburaške produkcije postali jedan od najcjenjenijih tamburaških sastava u Hrvatskoj.

 

Na krilima velikog uspjeha dueta s klapom Cambi u pjesmi "Sad kada došla si" (koji se kao bonus track nalazi i na albumu "Budi tu"), Bosutski bećari sredinom 2011. godine objavljuju istoimeni album. Već iduće godine vraćaju se na scenu s podjednako uspješnim hitom"Želim te noćas" koji pišu novi, mladi članovi sastava - glavni vokal i basprimaš Ivan Šebalj te basprimaš Marin Bando.

U 2013. godini Vinkovčani objavljuju nešto brže pjesme "Samo me jednom pogledaj" i "Ti i ne znaš", ali u kojima ostaju vjerni ljubavnoj tematici koja ih je ranije dovela na sam tron tamburaške scene. "Samo me jednom pogledaj" je pjesma za festival Festival graševine i pjesme u Kutjevu, a s pjesmom "Ti i ne znaš" nastupaju na festivalu u Požegi. Na istom tom festivalu osvajaju nagradu za najslušaniju pjesmu festivala iz 2012. za spomenutu "Želim te noćas". Snimaju spotove u kojima surađuju s respektabilnim imenima struke, Filipom Dizdarom i Markom Zeljkovićem, dok im uoči Valentinova 2014. novu prekrasnu baladu "Tamo gdje si ti" piše Mario Vestić, autor pjesama Opće Opasnosti.

Usporedno s diskografskom karijerom, svojim mnogobrojnim nastupima grade imidž izvrsnih zabavljača što su između ostalih potvrdili i nastupom na CMC festivalu u Vodicama 2013. u sklopu prvog programa "Klapa vs. Tambura". Sredinom 2014. godine objavljuju pjesmu"Trebam te još" za ovogodišnji CMC festival, te pod producentskom palicom Branimira Jovanovca u studiju Mak u Gradištu dovršavaju album s ukupno 10 pjesama. Uz spomenute singlove, na albumu se nalaze još dvije brže pjesme - "Gdje smo sad" i "Budi tu" kao skorašnji novi singl, balada "Imao sam sve u tebi", te pjesma "Dio mene" u šansonijerskom ritmu.

Album "Budi tu" treći je studijski album Bosutskih bećara. Uz članove benda koji čine Ivan Šebalj, Dalibor Trabak, Darko Jukić, Marin Bando, Tomislav Pavić, Viktor Šepec i Ivan Cikač, na albumu su svirali Branimir Jovanovac, Damir Galeković Taban, Ante Gelo, Dario Hleb, Krešimir Kaštelan, Branimir Mihaljević, Robert Boldižar, Ivica Murat, te Janja Jurić, Silvija Celjak, Marko Zeljković i Dragutin Zeljković kao prateći glasovi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.