Hrvatski radio

Radio Osijek

Juraj Jurlina '' Znam što želim''

02.10.2014.

14:34

Autor: Zvonimir Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon više od godine dana pauze, Juraj Jurlina ostavlja iza sebe svoj album prvijenac ''Neki drugi svijet'' i dosadašnji prateći bend ''Off Duty'', te izlazi s novom glazbom u radijski eter. Predstavlja nam singl ''Znam što želim'', čime ujedno najavljuje i rad na novom albumu.

 

'Nova pjesma ''Znam što želim'' dosta je osobna. Krenuo sam ju pisati u trenucima nakon prekida jedne duže veze, a završio ju nešto kasnije. Većina ljudi zna za svakakve stvari koje prolaze kroz glavu u tom 'pokidanom' stanju, i često sami nismo ni sposobni posložiti sve natrag na svoje mjesto. Ja sam imao sreću da sam tada upoznao osobu koja me izvukla iz tog ružnog mjesta i vratila mi pozitivnu energiju koja mi je nedostajala da bih shvatio što zapravo želim. Ona je sada moja djevojka i pjesma je posvećena njoj.'

'Juraj Jurlina Band, je trenutno prioritet u na mojem glazbenom putovanju. To je nešto što trenutno najviše želim i mogu raditi iskreno i s najviše srca. Okružio sam se ljudima koji razumiju moju viziju i spremni su dati input koji je potreban za njeno ostvarenje, tako da smo trenutno usred snimanja albuma. Oni su bubnjar Ivan Radelić, basist Josip Jakopović Johnny i producent/tonac Jan Cvetković, te zasad s nama samo u studiju - Fran Šokić na klavijaturama. Uz ovu užu obitelj postoji još puno prijatelja s kojima surađujemo i koji nam pomažu, i bez nabrajanja ću im zahvaliti kako ne bih nekoga izostavio. Naglasio bih, ipak, još jedan novi projekt... To je acoustic duo 'The Whiskeys', sa Zoranom Mišićem, koji je nedavno krenuo s radom. Dobro nam ide i uistinu volim svirati i pjevati s tim čovjekom', kaže Jurlina.

Njegova nova uloga glavnog gitariste u ''JJ bandu'' znači puno više posla, no donosi ugodu i nadu da će se publici svidjeti ovaj blues/rock izričaj. Kao uzore navodi velikane takve glazbe poput Claptona, Hendrixa, Buddy Guya, pa i oni noviji poput Kenny Wayne Shepherda i John Mayera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.