Hrvatski radio

Radio Osijek

Mia Dimšić s pjesmom "Guilty Pleasure" pobjedila na Dori

20.02.2022.

00:05

Autor: Radio Osijek/TM

Mia Dimšić, pobjednica Dore

Mia Dimšić, pobjednica Dore

Foto: Screenshot / HRT

Osječanka Mia Dimšić pobjednica je Dore 2022. i pjesmom "Guilty Pleasure" predstavljat će Hrvatsku na pjesmi Eurovizije koja će se održati u Torinu u Italiji.

Autori glazbe i teksta uz Miju Dimšić su Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, dok aranžman potpisuje Ante Gelo kojima je Mia posebno zahvalila u razgovoru za HTV-ov Dnevnik 3. „Ovo mi je sad jako nestvaran trenutak. Danas sam shvatila da imam oko sebe najbolje ljude i najbolji tim na svijetu”, rekla je Mia nakon što je proglašena pobjednicom, ukupnim glasovima žirija i gledatelja. „Želim zahvaliti svima vama kandidatima što sam toliko uživala s vama u ovih tjedan dana. Stvarno jesam. Pamtit ću vas sve i nosit ću vas sve u srcu”, poručila je.

U konkurenciji je bilo 14 pjesama, a kada su se zbrojile ocjene žirija iz HRT-ovih centara te glasova osvojenih pozivima i SMS-ovima publike Mia Dimšić dobila je 257 bodova. Iz HRT-ovog centra Osijek, kako je objavila članica stručnog žirija i naša glazbena urednica Marina Ban, pjesma Guilty Pleasure dobila je maksimalnih 12 bodova.

Ocjenjivački sudovi (žiriji) nalazili su se u HRT centrima (Čakovec i Varaždin, Rijeka, Pula, Osijek, Zadar, Knin i Šibenik, Split i Dubrovnik), Dopisništvu Vukovar i u Zagrebu. Svaki ocjenjivački sud bio je sastavljen od tri člana: jednog radnika HRT-a (glazbeni urednik HR-a ili novinar koji se bavi glazbom), jednog člana HDS-a i jednog člana HGU-a. Evo tko je to bio ove godine:

ZAGREB

    1. ŽELJKO BARBA, urednik Glazbenih sadržaja HR

    2. EMILIJA KOKIĆ, pjevačica, HGU

    3. NIKA TURKOVIĆ, pjevačica i skladateljica HDS

SPLIT

    1. ŽELIMIR ŠKARPONA , glazbeni urednik HR Radio Split

    2. LEO ŠKARO, aranžer HGU

    3. LUKA MRDULJAŠ, skladatelj i glazbenik, HDS

RIJEKA

    1. ALBERT PETROVIĆ, novinar-voditelj HR Radio Rijeka

    2. IVAN PEŠUT, glazbenik, autor i producent, HGU

    3. IVAN POPESKIĆ, skladatelj, HDS

PULA

    1. SERĐO VALIĆ, glazbeni urednik HR Radio Pula

    2. GABRIJELA GALANT JELENIĆ, pjevačica, HGU

    3. MARKO MATIJEVIĆ SEKUL, skladatelj, tekstopisac, producent HDS

OSIJEK

    1. MARINA BAN, glazbena urednica – voditeljica na HR Radio Osijeku

    2. GORAN BOŠKOVIĆ, pjevač, autor glazbe i tekstova grupe Fluentes, HGU

    3. MARIO VESTIĆ, skladatelj i tekstopisac, HDS

ČAKOVEC I VARAŽDIN

    1. DANIJELA BRATIĆ - HERCEG, novinarka HRT centra Čakovec

    2. BOJAN JAMBROŠIĆ, pjevač HGU

    3. ALEKSANDAR SANDI CENOV, pjevač i skladatelj HDS

DUBROVNIK

    1. MILIVOJ KRAVAROVIĆ, glazbeni urednik HR Radio Dubrovnik

    2. MAJA GRGIĆ, pjevačica i skladateljica, HGU

    3. DAMIR BUTIGAN, skladatelj i aranžer, HDS

ZADAR

    1. TONI DUNATOV, šef Glazbene redakcije HR Radio Zadra

    2. JURE BRKLJAČA, pjevač, HGU

    3. VJEKOSLAV ŠULJIĆ, skladatelj, aranžer i klapski pjevač, HDS

KNIN I ŠIBENIK

    1. NENAD TISAJ, glazbeni urednik (vanjski suradnik) HR Radio Knin

    2. IVANA LOVRIĆ, pjevačica grupe Colonia, HGU

    3. BRANIMIR BUBICA, skladatelj, tekstopisac, pjevač i producent, HDS

VUKOVAR

    1. ZVONIMIR MANDIĆ, glazbeni urednik na HR Radio Osijek

    2. DOMINIK BLAŽEVAC, pjevač, HGU

    3. GORAN DRAGAŠ, skladatelj filmske glazbe, HDS.

Osječki žiri - Marina Ban, Mario Vestić, Goran Bošković

Osječki žiri - Marina Ban, Mario Vestić, Goran Bošković

Foto: Marina Ban / HRT Radio Osijek

Galerija
Bodovi iz HRT Centra Osijek, Foto: Screenshot/HRT
Bodovi, Foto: Screenshot/HRT

„Osjećaj je bio neopisiv, jako emotivan. Hvala još jednom svima koji su glasali i žiriju”, rekla je Mia u svom prvom intervjuu nakon pobjede na Dori. „Danas vidim, više nego ikad, da sam sretna osoba, bogata, s puno posebnih ljudi u životu. Što očekujem od Torina? Pa super kuhinju, priznala je u razgovoru s Duškom Ćurlićem. „Kada sam vidjela da Laura Pausini i Mika vode Eurosong ove godine, Manneskin je tamo, Mahmud... Ja ću samo gledati zvijezde oko sebe i neću vjerovati da sam tamo.”

Prije ikakvih odluka o nastupu u Torinu, Mia je rekla kako želi s ekipom vidjeti kakve su reakcije ljudi. „Svakako bih da još sve prespavamo i da kao ekipa vidimo zajedno reakcije, da osluškujemo što kažu ljudi. Ne bih se htjela puno miješati u posao koreografa i režisera, ali sigurna sam da ćemo kao tim doći do najbolje odluke. Čak i da ostane ovaj nastup, meni je izuzetno poseban, jako sam ga emotivno preživjela. Ali bit ćemo pametniji, sada smo puni adrenalina”, rekla je Mia.

Od prve skice pa do prijave na Doru imala sam užasno ispravan osjećaj i jednostavno sam se vodila tim osjećajem. I drago mi je da me nije prevario.

Mia Dimšić

Slogan ovogodišnjeg Eurosonga - The Sound of Beauty (zvuk ljepote) - ocijenila je predivnim. „Mislim da je Sound of Beauty sam život. Mislim da je život čudo samo po sebi, da je čudo što smo živi i u svojoj glazbi pjevam o bilo čemu što je dio života. To je sad u ovom slučaju nekakav taj možda ljubavni trokut, romantična priča, ali glazba je stvarno univerzalna, danas će biti jedna tema, sutra druga, ali ako ja doživljavam neku pjesmu, ako vjerujem u nju, stvarno mislim da ta energija nema granica i da će onaj kome se to sviđa osjetiti moju iskrenost. I tome se jedino nadam”, poručila je.

Mia u Torinu nastupa 10. svibnja na prvoj polufinalnoj večeri, a vjerujemo da ćemo ju slušati i 14. svibnja u završnici Eurosonga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.