Hrvatski radio

Radio Osijek

Novi singl za 15 godina Vatre

27.02.2014.

14:22

Autor: Zvonimir Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon nekoliko mjeseci proba i rada u studiju, produktivna Vatra isporučuje nešto novo. "Tango" je prvi singl s nadolazećeg studijskog albuma koji daje uvid u ono što nas čeka na novom materijalu.

"Tango" je prva Vatrina pjesma bez gitare koja, uz klavir kao glavni glazbeni lajtmotiv, postaje energična plesna pjesma. Autor glazbe i teksta je Ivan Dečak, dok produkciju potpisuju Jura Ferina i Pavle Miholjević iz Svadbasa, provjereno uspješna kombinacija čija se suradnja s Vatrom proteže na njihova posljednja tri albuma te se nastavlja na sljedećem.

"Zaželio sam se skladanja na klaviru, a to sam ovog puta i učinio, nakon 20-ak godina. Posljednji sam ga put naime pod prstima imao po završetku glazbene škole. Rezultat skladanja nalazi se pred vama u obliku “Tanga”. Tekstualno obrađujem međuljudski odnos, odnos između muškarca i žene. S obzirom gdje bih sve plesao s tom ženom, očito je da sam ili gorko lud ili slatko zatreskan, poslušajte pa prosudite sami." - rekao je autor Ivan Dečak.

Nakon prošlogodišnjeg EP albuma "VT" i izuzetnog uspjeha remakea pjesme "Bilo je dobro dok je trajalo (EP version)" koja je devet mjeseci provela na HR TOP 40 najemitiranijih domaćih singlova, Vatra trenutno priprema svoj sedmi studijski album čiji izlazak očekujemo krajem godine.
Uz novi materijal, ove godine obilježavaju i 15 godina postojanja na domaćoj glazbenoj sceni, a obljetnicu će proslaviti koncertnom turnejom i velikim koncertom u Zagrebu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.