Hrvatski radio

Radio Pula

Razvojni kod 16.01.2014.

16.01.2014.

15:31

Autor: Hrvatski Radio

Vesna Dukić (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Vesna Dukić (foto: Duško Marušić/PIXSELL)

Foto: - / -

U Razvojnom kodu donosimo razgovor s direktoricom Kaštijuna Vesnom Dukić o nedavno dobivenoj zadnjoj građevinskoj dozvoli potrebnoj za izgradnju Županijskog centra za gospodarenje otpadom na Kaštijunu.

Izdana je za gradnju pogona u kojemu će se iz prikupljenih otpadnih plinova proizvoditi električna energija. To će postrojenje početi proizvoditi struju za otprilike pet godina, dok će Kaštijun početi s radom do kraja godine.

Govorimo i o poduzetničkoj zoni u Barbanu u kojoj je trenutačno smješteno 14 poduzetnika, a Općina im pritom zemljište daje po povoljnim cijenama, 5 eura po četvornom metru za domaće poduzetnike, a 10 eura za one koji ne žive na području Barbanštine.

Više o tom modelu koji mnoge poduzetnike privlači u Barban, ali i planovima o otvaranju takozvanog difuznog ili rasprostranjenog hotela na Barbanštini govorimo s načelnikom Denisom Kontošićem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici