Hrvatski radio

Radio Pula

U Puli položen kamen temeljac COWORKING poduzetničkog centra

08.06.2022.

17:12

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Polaganje kamena temeljca COWORKING poduzetničkog centra u Puli

Polaganje kamena temeljca COWORKING poduzetničkog centra u Puli

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

U Puli je položen kamen temeljac suvremenog poslovnog coworking poduzetničkog centra, koji se gradi do raskrižja Patinaggia i parka Nikole Tesle. I bit će, čulo se, izgrađen za godinu dana. 

Napuštena zgrada bivše Mehanike, u vlasništvu Grada Pule bit će jedna od najsuvremenijih poslovnih zgrada na ovom području, za jačanje poduzetništva. Moderan poduzetnički centar na četiri etaže površine tisuću 514 četvornih metara. Lopatu na kamen temeljac bacili su – direktor Istarske razvojne agencije, nositelja projekta, Boris Sabatti, pulski gradonačelnik Filip Zoriči i župan Boris Miletić. Istaknuli su izuzetan značaj ove investicije za razvoj poduzetništva u Istri.


Reportažu s događaja poslušajte u nastavku.

Polaganje kamena temeljca COWORKING centra u Puli, 8. lipnja 2022.

Ukupno 27 milijuna 421 tisuća 220 kuna i 73 lipa. Od toga gotovo 18 milijuna i 400 tisuća bespovratno sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, nešto više od 6 milijuna i 700 tisuća Grad a gotovo 2 milijuna i 300 tisuća kuna Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.


COWORKING poduzetnički centar bit će, prema planu, dovršen za godinu dana. Tada će Pula imati jedan od najsuvremenijih poslovnih prostora kao podršku gospodarskom razvoju, čulo se na konferenciji za novinare..


U nastavku i nekoliko fotografija s događaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

9 h

SLUŠALICE

OŠ CENTAR

Emisija

Razvojni kod

Gosti Razvojnog koda Tatjane Kaštelan su ekonomski stručnjaci, poslovni ljudi i radnici. O najvažnijim gospodarskim temama. Ekonomski razvoj u zemlji i inozemstvu. O pokretanju posrnulog gospodarstva, otvaranju novih poduzetničkih zona, zapošljavanju radnika i drugim temama koje su važne za društveni razvoj.

Poslušajte u Slušaonici