Hrvatski radio

Radio Pula

19. Šoljanovi dani posvećeni A. G. Matošu

01.04.2014.

16:10

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnja 19. književno-znanstvena manifestacija 'Dani Antuna Šoljana' održat će se u Rovinju od 4. do 6. travnja. Uz počast Šoljanu, manifestacija je posvećena i književniku Antunu Gustavu Matošu u povodu stote obljetnice njegove smrti.

Na tradicionalnom književno-znanstvenom kolokviju u subotu, o Matošu i njegovu djelu govorit će mnogi hrvatski književnici i znanstvenici.

U sklopu manifestacije bit će održana i kazališna predstava 'Romanca o tri ljubavi' prema tekstu Antuna Šoljana te pjesnička večer posvećena Matošu, a predstavit će se i zbornik radova 'Mate Ujević danas'.

U suradnji s HRT-om bit će prikazan film 'I dok je srca, bit će i Kroacije - A. G. Matoš'. 'Dane Antuna Šoljana' organiziraju rovinjsko Pučko otvoreno učilište, Društvo hrvatskih književnika i rovinjska knjižnica Matija Vlačić Ilirik.

Što su ususret Šoljanovih dana rekli Melita Jurkota iz Pučkog učilišta i Boris Domagoj Biletić, predsjednik istarskog ogranka Društva hrvatskih književnika, poslušajte u tonskom prilogu!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.