Hrvatski radio

Radio Pula

7. Monte Librić u znaku ilustracije

24.04.2014.

13:05

Autor: Slađana Bukovac/Valmer Cusma/HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šezdesetak nakladnika, hrvatski i talijanski autori, te šezdesetak sudionika programa - kratak je to opis danas otvorenog sedmog pulskog Festivala dječje knjige 'Monte Librić'.

Tema festivala dječje knjige, koji će trajati do 30. travnja, je 'Točka, točka, točkica...', čime se pozornost usmjerava na ilustraciju. U programskom dijelu festivala održat će se 68 događaja s više od 60 sudionika od kojih je 30 autora, renomiranih pisaca i ilustratora iz RH i inozemstva. 

Na festivalu će biti izloženo oko pet tisuća naslova koji će se moći kupiti uz popust 10 - 50 posto. 'Monte Librić' donosi novi program 'Pula Illustrator Campusa' koji će omogućiti studentima likovnih umjetnosti da se upoznaju s radom proofesionalnih ilustratora.

'Bavimo se ilustracijom i utjecajem ilustracije na likovnost, naših malih čitatelja naravno, temu smo nazvali točka točka točkica, koja, vjerujem, sve asocira na onu poznatu dječju brojalicu', kaže Slavica Ćurković, direktorica 'Monte Librića'.

Za mlade umjetnike bit će otvoren 'Pula ilustrator kampus', a gosti festivala su ilustratori iz Hrvatske, Njemačke, Slovenije, Italije i Litve.

Ilustratorica Manuela Vladić-Maštruko ističe kako je ilustrativna knjiga vrlo važna u cjelolokupnom razvoju djeteta, ali i da moramo priznati da je marginalizirana na neki način. Srećom, još uvijek nije ponestalo strastvenih čitatelja.

***

Per sette giorni la sede della Comunità degli Italiani di Pola sarà la capitale del libro per ragazzi. Stamane si è inaugurata infatti la settima edizione del festival 'Monte Librić', che rimarrà aperto fino al 30 aprile.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.