Hrvatski radio

Radio Pula

'Dnevnik Diane Budisavljević' pobjednik 66. Pulskog filmskog festivala

20.07.2019.

12:45

Autor: Danijela Dorani

Alma Prica u ulozi Diane Budisavljević (foto: HRT Centar Pula)

Alma Prica u ulozi Diane Budisavljević (foto: HRT Centar Pula)

Foto: - / -

'Dnevnik Diane Budisavljević' pobjednik je 66. Pulskog filmskog festivala. Najboljim ga je ocijenila struka ali i publika te mu je pripala i nagrada Zlatna vrata Pule. Redateljici Dani Budisavljević Zlatna Arena za režiju a filmu za najbolju glazbu i montažu.

'Dnevnik Diane Budisavljević' pobjednik je 66. Pulskog filmskog festivala. Najboljim su ga ocijenile i struka i publika te mu je pripala i nagrada Zlatna vrata Pule. Redateljica Dana Budisavljević dobila je Zlatnu Arenu za najbolju režiju a filmu su pripale i nagrade za najbolju glazbu i montažu.

Mate Matišić dobitnik je Zlatne Arene za scenarij filma 'Koja je ovo država'. Hristina Popović dobitnica je nagrade za glavnu žensku ulogu u filmu 'Posljednji Srbin u Hrvatskoj' a Krešimir Mikić za glavnu mušku ulogu u filmu 'Koja je ovo država'. Najbolje sporedne uloge ostvarene su u filmu 'General' a dobitnici su Olga Pakalović i Borko Perić.

Opširnije poslušajte u nastavku.

'Dnevnik Diane Budisavljević' pobjednik 66. Pulskog filmskog festivala

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Pulska noć

Pulska noć