Hrvatski radio

Radio Pula

Izvrstan koncert Joss Stone u pulskoj Areni

02.08.2014.

09:19

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vrlo popularna britanska soul diva Joss Stone u sklopu svoje svjetske turneje Total World Tour sinoć je pjevala u pulskoj Areni.

I bilo je to neponovljivo zadovoljstvo, jer pulska je arena sinoć doživjela vrhunsku glazbenu priču. Odličan band i prateći vokali, sjajno ozvučenje i apsolutna zvijezda - Joss Stone svojim je raskošnim talentom, jedinstvenim glasom i nenadmašnom izvedbom potpuno osvojila prostor pulskog amfiteatra. I još jednom dokazala ovaj prut pred relativno malobrojnom pulskom publikom, da zaslužuje naziv soul dive sa svjetskom slavom.

U Areni koja može primiti i do 10 tisuća gledatelja, sinoć je uživalo tek nešto više od dvije tisuće posjetitelja zbog čega je pulski amfiteatar izgledao gotovo prazan.

Možda je i sama Joss to pomislila, pa se izvodeći treću pjesmu na početku koncerta jednostavno spustila sa stagea u publiku. A onda, poput kakvog neobuzdanog djeteta provukla se kroz željeznu ogradu i zakoračila na stepenište Arene gdje je koncert pratila većina okupljenih i sa skalina ih povela u središte, pred pozornicu na kojoj je potom gotovo dva sata nizala neke od svojih brojnih poznatih hitova. Pred kraj je otpjevala i nekoliko novih skladbi koje bi se trebale naći na njenom novom, sedmom albumu.

Joss Stone naprosto plijeni svojom strastvenošću spram glazbe koju izvodi, posjeduje neospornu karizmu i magnetizam na sceni. 26-godišnja Britanka s jednim Grammyjem i više od 12 milijuna prodanih primjeraka albuma nastavlja svoje putovanje kojim koncerte želi održati u čak 200 zemalja svijeta.

Danas je u Sloveniji a pulska će publika već večeras na istome mjestu moći uživati u legendarnoj londonskoj grupi i provjeriti je li točno da su Status Quo nakon tri desetljeća stanke bolji nego na vrhuncu svoje karijere sedamdesetih godina prošloga stoljeća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.