Hrvatski radio

Radio Pula

Koncert Tamare Obrovac u INK-u

11.02.2014.

11:46

Autor: Ludvik Slana

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U utorak će u Istarskom narodnom kazalištu u Puli tradicionalno uoči Valentinova koncert će održati etno džez glazbenica Tamara Obrovac i TransMediterranean Jazz Ensemble u kojem sviraju Brahim Dhour na oudu i violonu, klavirist i violončelist Karen Asatrian, alt saksofonist i flautist Wolfgang Pusching, kontrabasist Žiga Golob i bubnjar Krunoslav Levačić.

Ta dinamična glazbena priča, isprepletena različitim kulturama, utemeljena je na autorskim skladbama inspiriranim vlastitim korijenima u kojima se stapaju zvuci različitih etničkih tradicija i glazbeni rukopisi članova ovog sastava.

Riječ je o novom glazbenom projektu Tamare Obrovac u kojem povezuje različite glazbene stilove sa suvremenim džez izričajem, improvizacijom nastalom na temeljima glazbene i dijalektalne tradicije Istre, zvukom arapske lutnje i violona iz Maroka te armenskim folklorom.

Program će biti raznolik, od džeza pa do etničkog lirskog zvuka. S obzirom na podrijetlo glazbenika koji čine TransMediterranean Jazz Ensaemble, publika će na večerašnjem koncertu moći osjetiti glazbeni tradicijski puls Armenije, Austrije, Maroka, Slovenije i Hrvatske.

Uz  sjajne glazbenike i izvrsnu Tamarinu ritam sekciju, koju čine bubnjar Kruno Levačić i basist Žiga Golob, ako je suditi prema najavi, na koncertu se očekuje arhaična i suvremena glazbena priča u kojoj će kao i dosad na Tamarinim koncertima publika uistinu uživati.

Koncert u utorak, 12. veljače počinje u 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.