Hrvatski radio

Radio Pula

Mjesec hrvatske knjige u Istri

15.10.2014.

20:42

Autor: Radio Pula

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mjesec hrvatske knjige tradicionalno se obilježava od 15. listopada do 15. studenog. Središnja je tema ovogodišnje manifestacije ljubav, a odvijat će se pod motom 'O čemu govorimo kada govorimo o ljubavi'.

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je kulturna manifestacija posvećena hrvatskoj pisanoj riječi s ciljem promicanja hrvatske knjige i kulture čitanja. U organizaciji Knjižnica grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, manifestacija okuplja knjižničare, književnike, nakladnike, kulturne djelatnike i čitatelje.

Središnji programi Mjeseca hrvatske knjige su Nacionalni kviz za poticanje čitanja pod naslovom 'Ljubav za početnike', jednodnevna zajednička akcija popularizacije čitanja 23. listopada te Dan knjižnica 11. studenog. Novost je i natječaj za najbolju kratku priču 'Neispričane ljubavi'. 

U raznovrsne i brojne programe uključene su knjižnice širom Hrvatske, pa tako i u Istri. Gradska knjižnica i čitaonica Pula pripremila je bogat program koji uključuje predavanja, radionice za najmlađe, glazbene slušaonice, predstavljanja autora i djela, a nastavlja se obilježavanje stogodišnjice početka 1. svjetskog rata.

U Gradskoj knjižnici Poreč najavljen je program 'Knjigom u sridu' koji će se održavati svake srijede.

U Gradskoj knjižnici Matija Vlačić Ilirik u Rovinju u četvrtak, 23. listopada gostuje Sibila Petlevski, a u Labinu i Pazinu također najavljuju brojna zanimljiva gostovanja i radionice.

Gradske knjižnice u Novigradu i Bujama pripremile su raznovrsne programe, od onih za najmlađe do putopisnih i kulinarskih prezentacija. Program Gradske knjižnice Umag pogledajte u prilogu.

Detaljni programski vodič manifestacije pogledajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.