Hrvatski radio

Radio Pula

Monte Librić: Piu che una storia

28.04.2014.

15:47

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako se već godinama na Monte Libriću podjednako glasno čuju i hrvatski i talijanski jezik, ove godine pokrenut je i samostalni talijanski program pod nazivom 'Piu che una storia'.

Posjetit će ga petstotinjak mališana i učenika istarskih i riječkih talijanskih osnovnih škola. Program 'Piu che una storia - Više od priče' u Pulu je doveo ugledne talijanske autore: dječju književnicu Angelu Nanetti, ilustratorice i animatorice Maru Cheri i Magdu Guidi te Corrada Premudu koji nije prvi put na Monte Libriću. Lani se ovaj novinar, kaže voditeljica programa Rea Korani, predstavio jednom pričom. 

Lani započete dijalektalne radionice, ističe Korani, ove su godine sastavni dio programa Monte Librića na talijanskom jeziku. Također u suradnji sa studentima Odjela za studij na talijanskom jeziku pulskog sveučilišta.

Mališani iz pulskog Dječjeg vrtića na talijanskom jeziku Rin Tin Tin predstavit će svoja ostvarenja u sklopu projekta 'L, arte di educare', a polaznici Europskog instituta za književno prevođenje, osnovanog prije dvije godine na Sajmu knjiga, svoje prijevode.

Program 'Piu che una storia' nastao je uz potporu talijanskog Ministarstva vanjskih poslova, pulske Zajednice Talijana i Talijanske unije te Talijanskog kulturnog centra u Zagrebu.

Poslušajte više u tonskom prilogu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.