Hrvatski radio

Radio Pula

'Naš kanat je lip' u Poreču

30.05.2014.

16:02

Autor: Ludvik Slana

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnji, 42. Susret pjevačkih zborova Naš kanat je lip počinje večeras na Narodnom trgu u Poreču zajedničkim pjevanjem skladbi, a nastavit će se u Istarskoj sabornici, u kojoj će tijekom dviju večeri nastupiti osamnaest pjevačkih zborova iz Istarske i Primorsko-goranske županije.

Istarsko-primorska pučka glazba sa svojim specifičnim autohtonim obilježjima odavno privlači pozornost skladatelja koji se u a-capella glazbenim oblicima koriste istarskom ljestvicom utkanom u skladbe pisane na čakavskom dijalektu.

Ljepotu suzvučja, sklada, ritma i glazbe večeras će i sutra, u subotu, publici predočiti osamnaest pjevačkih zborova, među njima mješoviti pjevački zbor Joakim Rakovac iz Poreča, Roženice iz Pazina, Matko Brajša Rašan iz Pule, Zvijezda Danica iz Kraljevice, KUD Renato Pernić iz Roča, djevojački pjevački zbor Srednje glazbene šlole I. M. Ronjgova iz Rijeke, vokalni studio iz Rijeke te pjevački zbor Gimbl iz Ravne Gore.

Na programu će biti skladbe Ivana Matetića Ronjgova, Josipa Kaplana, Dušana Prašelja i Slavka Zlatića; početak je u 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.