Hrvatski radio

Radio Pula

'Noć muzeja'

29.01.2015.

19:02

Autor: Jasna Zrinščak Šebelić, Džana banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Noć zadnjeg petka u siječnju pravo je vrijeme za posjet muzeju. I tako već deset godina!

Donosimo kratki pregled što možete razgledati u muzejskoj noći u Istri od 18 do 1 sat ujutro.

Državni arhiv u Pazinu održat će prezentaciju ručne izrade papira i radionicu izrada redovničke tinte po staroj venecijanskoj recepturi. U 21 sat prikazuje se dokumentarni film 'Goli otok' Darka Bavoljaka. U Pazinu su razne programe pripremili su i Etnografski muzej Istre i Muzej Grada Pazina.

Volite li stare razglednice, novigradski Muzej Lapidarij mjesto je za vas. Uz obilje zabave za sve uzraste, predstavit će i najnovije muzejske predmete iz kulturno–povijesne zbirke.

Buzetski Zavičajni muzej priprema freskoslikarsku radionicu namijenjenu svima, pričaonicu za djecu mlađeg uzrasta i koncerte.

U Muzeju grada Umaga neki će se prisjetiti, a neki upoznati Umag iz pedesetih i šezdesetih godina prošloga stoljeća, autohtone recepte, kako se nekada lovila riba te kakvi su bili karnevalski običaji Bujštine.

Zbog radova u zgradi Zavičajnog muzeja Poreštine, zanimljiv kulturno-edukativni program održat će se u bogatoj i slojevitoj povijesti prostora Istarske sabornice, nekadašnje franjevačke crkve i samostana.

Narodni muzej Labina program Noći muzeja počinje već ujutro organiziranim posjetama za školarce, a uvečer uz otvorenje izložbe možete u starogradskoj jezgri razgledati i ateliere labinskih likovnih umjetnika.

U Puli uz malo truda možete tijekom večeri obići Arheološki muzej, Povijesni i pomorski muzej, Muzej suvremene umjetnosti Istre i Sveučilišnu knjižnicu

Detalje o svim muzejima, programima i satnici, ali i o samoj manifestaciji i njezinim organizatorima, možete pronaći na web stranici Noć muzeja.

Poslušajte tonski prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.