Hrvatski radio

Radio Pula

Poziv za sudjelovanje u BiblioKampu

24.03.2014.

15:35

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Knjižnica i književno svratište Zvona i nari iz Ližnjana objavilo je poziv za sudjelovanje u BiblioKampu namijenjenom mladim knjižničarima.

Riječ je o zanimljivom projektu koji potvrđuje da Istra postaje sve važnija točka na književnoj karti regije. Uz pulski Sajam knjige, Istra je sve poznatija po svojim rezidencijalnim književnim programima. Jedno od središta zasigurno je pazinska 'Kuća za pisce - Hiža od besid' koja ugošćuje domaće i inozemne pisce koji pak, tijekom jednomjesečnoga boravka održavaju književne večeri i stvaraju književna djela.

Jedinstveno u Hrvatskoj je i književno svratište Zvona i nari u Ližnjanu koje djeluje u sklopu istoimene udruge za kojom su već mnogi uspješni projekti. 

Udruga Zvona i nari danas je objavila poziv za sudjelovanje u BiblioKampu. Ljetni volonterski kamp održat će se u srpnju, namijenjen je mladim knjižničarima koji će besplatno boraviti u Ližnjanu, a zauzvrat volontirati u tamošnjoj knjižnici. Uz traženje inovativnih rješenja za goruće probleme s kojima se ližnjanska knjižnica susreće, uz stručne sugovornike raspravljat će se o knjizi kao mediju, sve tješnjem prostoru za knjige u medijima, knjižničarstvu kao profesiji. BiblioKamp podupiru Istarska županija, Grad Pula, Općina i TZ Ližnjan.

Prijave se mogu predati od sutra do 25. travnja, a sve pojedinosti mogu se pronaći na internetskim stranicama udruge Zvona i nari.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.